• In English
  • ЗАСТОСУВАННЯ ЗАХОДІВ ДО ОБ’ЄКТІВ РЕГУЛЮВАННЯ, ЩО НЕ ВІДПОВІДАЮТЬ ФІТОСАНІТАРНИМ ВИМОГАМ УКРАЇНИ У ІІ КВАРТАЛІ 2018 РОКУ.
    , опубліковано 11 Липня 2018 року о 15:15

    Протягом ІІ кварталу 2018 року державними фітосанітарними інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області зафіксовано 34 випадки надходження вантажів із Литви, Латвії, Італії, Естонії, Угорщини, Польщі, Німеччини, Румунії, Російської Федерації та Чехії на дерев’яних піддонах, що не відповідають вимогам МСФЗ №15 (відсутнє або нечітке маркування) і 35 випадків надходження імпортних об’єктів регулювання без фітосанітарних сертифікатів, що є порушенням МСФЗ №12. До вантажів, що не відповідають фітосанітарним вимогам України, застосовано відповідні заходи та направлено нотифікаційні повідомлення до країн-експортерів.

     

    У ІІ-му кварталі 2018 року на пунктах фітосанітарного контролю при імпорті об’єктів регулювання було зафіксовано 4 випадки виявлення регульованих шкідливих організмів у продуктах рослинного походження:

     

    1. ентомологічний карантинний організм, обмежено поширений на території України – Західний квітковий трипс (Frankliniella occidentalis Perg.) імаго в живому стані  у квітах їстівних із Ізраїлю (2 випадки).

     

    2. ентомологічний карантинний організм, обмежено поширений на території України – Західний квітковий трипс (Frankliniella occidentalis Perg.) – 1 екз. імаго в живому стані у салаті-латук Ендіве з Італії (1 випадок).

     

    3. ентомологічний карантинний організм, відсутній на території України – Південний американський мінер (Liriomyza huidobrensis Blanc.) 1личинка в живому стані у зелені зрізаній (базилік) із Ізраїлю (1 випадок).

     

    Вантажі, заражені регульованими шкідливими організмами, було знищено.

     

    Call Now Button
    Будь в курсі подій