• In English
  • УВАГА! НЕБЕЗПЕКА ВІД ШКІДЛИВИХ СОВОК!
    , опубліковано 19 Липня 2018 року о 11:11

    За даними обстежень в посівах сільськогосподарських культур відбувається літ метеликів совок другого покоління: підгризаючих (озимої, окличної) та листогризучих (капустяної, бавовникової, совки-гамми, інших). На світлопастку за ніч ураховується 15 метеликів. Совка-гамма почала відкладати яйця. Погодні умови (помірно тепла, волога погода) сприяють формуванню та швидкому дозріванню яйцепродукції у самиць совок.

    Застосування біологічного методу – випуск яйцеїда-трихограми – допоможе обмежити чисельність гусениць підгризаючих і листогризучих совок та уникнути пошкодження рослин на площах цукрових буряків, соняшнику, багаторічних трав, сої, овочевих та інших культур. Випуск трихограми здійснюють на початку та за масового відкладання яєць у нормах, згідно рекомендацій.

    За утворення осередків надпорогової чисельності гусениць листогризучих совок (ЕПШ у посівах буряків 5-6 екз. на рослину, багаторічних трав – 8 10 екз. на кв.м, соняшнику під час наливу насіння – 3 екз. на кошик, на капусті – 5 екз. на рослину за заселення 5% рослин і більше), застосовують рекомендовані інсектициди згідно «Переліку…».

     

     

    Пошкодження капусти капустяною совкою

    Call Now Button
    Будь в курсі подій