Перейти до основної сторінки
Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області спільно з Департаментом економічного розвитку і торгівлі Київської обласної державної адміністрація та Київською обласною торгово-промисловою палатою 22 серпня 2018 року у місті Білій Церкві проведено відкритий діалог бізнесу та влади Київської області з питань дотримання законодавства у сферах безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів.
В ході зустрічі були висвітлені основні принципи проведення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів. Фахівці Головного управління ознайомили суб’єктів господарювання з положеннями законів України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», «Про звернення громадян», «Про захист прав споживачів», «Про рекламу», «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», «Про загальну безпечність нехарчової продукції», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».
Питання, які виникали у суб’єктів господарювання, в першу чергу, стосувалися супровідних документів на продукцію, яка реалізується споживачам, порядку проведення розрахунків за продані товари, надані послуги, виконані роботи, а також щодо відповідальності за порушення вимог законодавства.
Попередня
Наступна