• In English
  • УВАГА !!! В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗАРЕЄСТРОВАНИЙ НОВИЙ ВИПАДОК АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ
    , опубліковано 29 Серпня 2018 року о 16:16

    Згідно одержаного звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу виданого Випробувальним центром Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи від 28.08.2018 № 009712 п.м./18 з патологічного матеріалу від одного трупа загиблої свині, що належала мешканці села Аркадіївка Згурівського району Київської області виділено ДНК вірусу африканської чуми свиней

    Наразі, проведено позачергове засідання ДНПК при Згурівській райдержадміністрації. Рішенням ДНПК (протокол № 7 від 29.08.2018) приватне господарство даної особи оголошено епізоотичним вогнищем щодо африканської чуми свиней та встановлено карантин з 29 серпня 2018 року. Визначено зоною захисту територію села Аркадіївка Згурівського району Київської області та прилеглу до нього територію. До зони нагляду віднесені населені пункти та прилеглі до них території Згурівського району: села Середівка, Пасківщина, Щасливе та мисливські угіддя МГ «Бретон».

    Також рішенням ДНПК затверджено «План заходів щодо недопущення розповсюдження африканської чуми свиней на території Згурівського району Київської області».

    Заходи щодо ліквідації африканської чуми свиней на території осередку продовжуються, згідно вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 № 111, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 29 березня 2017 р. за № 432/30300.

    Ситуація щодо АЧС знаходиться під контролем Київської облдержадміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій