• In English
  • ВИЯВЛЕННЯ НЕВІДПОВІДНОСТІ ІМПОРТОВАНИХ ОБ’ЄКТІВ РЕГУЛЮВАННЯ ФІТОСАНІТАРНИМ ВИМОГАМ УКРАЇНИ У ІІІ КВАРТАЛІ 2018 РОКУ
    , опубліковано 30 Жовтня 2018 року о 08:08

    У ІІІ-му кварталі 2018 року на пунктах фітосанітарного контролю Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області при імпорті об’єктів регулювання було зафіксовано 6 випадків виявлення регульованих шкідливих організмів у продуктах рослинного походження:

    1. гербологічний регульований шкідливий організм – Іпомея ямчаста – Ipomea lacunosa L. у рисі продовольчому із Індії (1 випадок). Вантаж повернуто.

    2. ентомологічний карантинний організм, обмежено поширений на території України – Західний квітковий трипс (Frankliniella occidentalis Perg.) – імаго в живому стані у салатах з Італії (3 випадки).

    3. ентомологічний карантинний організм, обмежено поширений на території України – Західний квітковий трипс (Frankliniella occidentalis Perg.) імаго в живому стані  у квітах їстівних із Ізраїлю (2 випадки).

    Вантажі, заражені ентомологічними регульованими шкідливими організмами, було знищено.

    Також протягом ІІІ кварталу 2018 року державними фітосанітарними інспекторами зафіксовано 26 випадків надходження вантажів із Китаю, Італії, Німеччини, Російської Федерації, Сполученого Королівства, Туреччини, Казахстану, Швеції, Угорщини, Польщі, Білорусі, Румунії на дерев’яних піддонах, що не відповідають вимогам МСФЗ №15 (відсутнє або нечітке маркування) і 24 випадки надходження імпортних об’єктів регулювання без фітосанітарних сертифікатів, що є порушенням МСФЗ №12. До вантажів, що не відповідають фітосанітарним вимогам України, застосовано відповідні заходи та направлено нотифікаційні повідомлення до країн-експортерів.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій