• In English
  • УЧАСТЬ У ТРЕНІНГУ В РАМКАХ ПРОЕКТУ TWINNING
    , опубліковано 30 Жовтня 2018 року о 08:08

    23-25 жовтня 2018 року на базі Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області європейськими експертами було проведено тренінг у рамках проекту Twinning на виконання Компоненту 2 пункту 2.12 “Навчання з фітосанітарного моніторингу карантинних організмів відповідно до міжнародних стандартів”. У тренінгу взяли участь спеціалісти управлінь фітосанітарної безпеки територіальних органів Держпродспоживслужби у Донецькій, Житомирській, Київській, Луганській, Полтавській, Сумській, Харківській та Чернігівській областей, а також спеціалісти фітосанітарних лабораторій Житомирської, Запорізької, Сумської та Харківської областей.

    Експерти – Зігмарс Булавс, начальник Ризького регіонального управління,  Державна служба захисту рослин Латвії, Оліта Вігуле, начальник Курземського регіонального управління, Державна служба захисту рослин Латвії, Вілма Мікелаітіенє, головний спеціаліст фітосанітарного відділу Державної служби рослин при Міністерстві сільського господарства Литви, ознайомили присутніх спеціалістів з основними елементами планування і проведення обстеження та моніторингу у країнах Євросоюзу. Зокрема, поділилися досвідом планування обстежень у Литві та Латвії, ведення документації, а також підготовки та навчання спеціалістів.

    У рамках тренінгу було обговорено процедуру планування та проведення обстеження з метою встановлення фітосанітарного стану території України у порівнянні зі стандартами ЄС, визначено спільні та відмінні риси. Особливу увагу зосередили на шляхах поширення небезпечних шкідників лісу: азіатського та китайського вусачів і карантинних шкідливих організмів пасльонових культур.

    Також розглянуто відповіді на Анкету для визначення потреб у навчанні “Обстеження з питань здоров’я рослин в Україні” для розробки навчальної програми, що відповідає цим потребам.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій