• In English
  • ПРОВЕДЕННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ НА ТЕМУ: «ПРАВИЛА УТРИМАННЯ ТВАРИН У МІСТІ БІЛА ЦЕРКВА»
    , опубліковано 08 Листопада 2018 року о 16:16

    07 листопада 2018 року в приміщенні великої зали Білоцерківської міської ради був проведений круглий стіл на тему: «Правила утримання тварин у місті Біла Церква» (далі – Правила).

    У заході взяли участь начальник Білоцерківського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Володимир Вовкотруб, заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради-начальник управління благоустрою та екології Альона Колотніцька, керівник громадської організації «Центр сприяння розвитку електронної ідентифікації тварин» Віктор Копач та менеджер проекту «Біоетика» благодійного фонду «Щаслива лапа (Happy Paw)» Ельвіна Москалик.

    Під час заходу Володимир Вовкотруб доповів про ситуацію в місті з безпритульними тваринами, та здійсненими заходами щодо зменшення їх чисельності: – «Протягом певного періоду часу вважалося, що наше місто не зовсім благополучне у боротьбі зі сказом. П’ять років тому було зафіксовано 60% покусів безпритульними собаками. Ми прийняли рішення про масовий відлов та стерилізацію таких тварин. Цього року було зафіксовано, що 71% покусів здійснено домашніми тваринами. Щоб урегулювати чисельність безпритульних тварин ми оновили Правила, впроваджуємо систему чіпування, реєстрації та обліку тварин, що мають власників за допомогою жетонів з QR-кодом. Сподіваємося, що нововведення допоможуть навести порядок у вирішенні цієї проблеми».

    Із оновленими правилами утримання домашніх тварин ознайомила присутніх Альона Колотніцька: – «Згідно із внесеними змінами та доповненнями у Правилах у нашому місті запроваджена обов’язкова система чіпування домашніх тварин. З 01 листопада 2018 року у Білій Церкві запрацював цілодобовий Центр оперативного реагування департаменту житлово-комунального господарства, куди кожен може зателефонувати та повідомити про агресивний напад тварин, про не чіповану безпритульну тварину, або домашню тварину, яка перебуває без власника та ін..».

    У ході заходу керівник громадської організації «Центр сприяння розвитку електронної ідентифікації тварин» Віктор Копач детально презентував присутнім електронні мікрочіпи та розповів про їх можливості та переваги. Також менеджер проекту «Біоетика» благодійного фонду «Щаслива лапа (Happy Paw)» Ельвіна Москалик зупинилася на питанні виховання гуманного ставлення до безпритульних тварин серед школярів і студентів («Уроки доброти») та правилах поводження із агресивними собаками.

    У дискусії та обговоренні теми круглого столу взяли участь: працівники структурних підрозділів Білоцерківської міської ради, спеціалісти Білоцерківської державної лікарні ветеринарної медицини, директори загальноосвітніх закладів міста, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій