• In English
  • НА КИЇВЩИНІ ЗАВЕРШЕНО ОСІННЮ КАМПАНІЮ ПЕРОРАЛЬНОЇ ІМУНІЗАЦІЇ М’ЯСОЇДНИХ ТВАРИН
    , опубліковано 15 Листопада 2018 року о 09:09

    Станом на 9 листопада 2018 року на Київщині успішно завершено осінню кампанію з пероральної імунізації м’ясоїдних диких тварин, яка проводилася в рамках загальнодержавних заходів щодо забезпечення стабільної благополучної епізоотичної ситуації щодо сказу тварин на території України.
       Вперше в Україні розкладання приманок з вакциною проводиться за допомогою авіації на всій території держави. Такий спосіб розповсюдження вакцини дозволяє провести заходи у стислі строки та охопити навіть важкодоступні території, а використання при цьому GPS-приладів дає змогу нанести на карти координати розміщення приманок.
       Зокрема, на Київщині розкладання поживних принад проведено в період з 17 жовтня по 08 листопада 2018 року, при цьому охоплено територію площею 21676,5 км2 та використано 433530 доз вакцини.
       Для вакцинації використовувалася антирабічна вакцина «Орісвак» вітчизняного виробництва (ТОВ «Укрветпромпостач» м. Київ). Імунітет проти сказу у тварин при застосуванні даної вакцини формується протягом 21 дня і триває мінімум один рік.
    Call Now Button
    Будь в курсі подій