• In English
  • УВАГА !!! В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗАРЕЄСТРОВАНИЙ НОВИЙ ВИПАДОК АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ
    , опубліковано 27 Листопада 2018 року о 10:10

    Згідно звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу виданого Випробувальним центром Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи з патологічного матеріалу від загиблих свиней, що належали ТОВ «Агротехцентр Сервіс» (с. Дешки, Богуславський район, Київська область) виділено ДНК вірусу африканської чуми свиней.

    Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Богуславській райдержадміністрації з 26 листопада 2018 року було оголошено карантин щодо африканської чуми свиней.

    До зони захисту віднесені села Дешки, Тептіївка та Калинівка Богуславського району. В зону нагляду увійшли м. Богуслав, села Розкопанці, Туники, Шупики, Карандинці, Семигори, Вільховець, Половецьке, Біївці, Москаленки, Киданівка, Яцюки, Ісайки, Івки, Хохітва, Поташня та мисливські господарства ТОВ «Українські лови», Богуславське МГ.

    Мешканців перелічених населених пунктів просимо з розумінням віднестись до дій працівників Держпродспоживслужби та сприяти ліквідації спалаху і недопущення поширення африканської чуми свиней на інші території.

    Суб’єктів господарювання всіх форм власності попереджаємо про обмеження руху живих свиней, торгівлі свинями та виготовлених із них продуктів на зазначених територіях. Рекомендуємо враховувати у своїй роботі факт оголошення карантину в Богуславському районі.

    Ситуація щодо африканської чуми свиней знаходиться під контролем Київської облдержадміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій