• In English
  • ПРО РОЗГЛЯД ЗВЕРНЕНЬ БАТЬКІВ ЩОДО НЕЯКІСНОГО ХАРЧУВАННЯ В ДОШКІЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ «КАЗКА» М. БРОВАРИ
    , опубліковано 13 Грудня 2018 року о 12:12

    В соціальних мережах 05.12.2018 з’явилась інформація щодо незадовільного та неякісного харчування дітей в дошкільному закладі «Казка» в м. Бровари Київської області (огірки солоні з пліснявою, буряк у борщу чорного кольору, бутерброд з твердим сиром малих розмірів). Відсутність реагування на скарги батьків стосовно харчування та недбалість з боку керівництва дошкільного закладу призвели батьків до відчаю.

    Враховуючи звернення в засобах масової інформації та звернення від батьків, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області  05.12.2018 було проведено збір інформації з виїздом на місце та 07.12.2018 проведена позапланова перевірка зазначеного закладу за обґрунтованою підозрою щодо невідповідності, згідно п. 4 статті 18 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

    За результатами зібраної інформації та заходу державного нагляду (контролю) було виявлено ряд порушень вимог Закону України   “Про основні принципи та вимоги щодо безпечності та якості харчових продуктів».

    За фактом виявлених порушень Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області керівництву дошкільного навчального закладу наданий припис з термінами усунення порушень, який знаходиться на контролі.

    В ході позапланової перевірки також проведений відбір проб готових страв, молочної продукції, овочів свіжих та солоних для проведення лабораторних досліджень (мікробіологічних та вмісту нітратів) Станом на 12.12.2018, тривають лабораторні дослідження відібраних проб  в лабораторіях Державного наукового-дослідного інституту  з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи та ДП “Укрметртестстандарт”.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій