• In English
  • ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ, ЯКІ ЗДІЙСНЮЮТЬ ЕКСПОРТНІ ОПЕРАЦІЇ З ВИКОРИСТАННЯМ ДЕРЕВ’ЯНОГО ПАКУВАЛЬНОГО МАТЕРІАЛУ!
    , опубліковано 19 Грудня 2018 року о 09:09

    В зв’язку з численним надходженням нотифікаційних повідомлень від іноземних країн,  щодо невідповідності фітосанітарним вимогам МСФЗ №15 “Регулювання дерев’яного пакувального матеріалу в міжнародній торгівлі”, а саме відсутність або нечітке маркування на дерев’яній пакувальній тарі, виявлення отворів більше 3 мм. та шкідливих організмів у живому стані, у супровідному пакувальному матеріалі.

    Нагадуємо, що фітосанітарні вимоги країн-імпортерів враховані у наказі Міністерства аграрної політики від 22.12.2005 року  №731 „Фітосанітарні правила ввезення з-за кордону, перевезення в межах країни, експорту та виробництва дерев’яного пакувального матеріалу”. Ці Фітосанітарні правила обов’язкові для виконання особами, які здійснюють господарську діяльність щодо ввезення з-за кордону, перевезення в межах країни, експорту, виробництва та маркування дерев’яного пакувального матеріалу.

    Для уникнення ризиків запровадження іноземними країнами тимчасових заборон щодо імпорту української продукції, при експорті дерев’яних піддонів (як партій, так і у якості супровідного матеріалу) необхідно неухильно дотримуватись вимог МСФЗ № 15 “Регулювання дерев’яного пакувального матеріалу у міжнародній торгівлі”, а саме: відсутність шкідливих організмів у живому стані або личинкових отворів діаметром більше 3 мм, утворених регульованими шкідливими організмами (зокрема вусачами роду Monochamus); відсутність кори; проведення термічної обробки (пакувальний матеріал нагрівається до температури по всій товщині деревини (включаючи серцевину) як мінімум до +56° C протягом не менше 30 хвилин) та наявність відповідного маркування, яке  повинно легко читатись та бути нанесене шляхом випалювання або фарбою, що не змивається і не переноситься на інші предмети.

    Виробництво та маркування пакувальної тари на території України дозволяється здійснювати особам, що включені до загальнодержавного Реєстру осіб, які здійснюють господарську діяльність із виробництва та маркування дерев’яного пакувального матеріалу,  з яким Ви можете ознайомитись за посиланням: http://www.consumer.gov.ua/ContentPages/Reestri/38/.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій