• In English
  • ВИЯВЛЕННЯ НЕВІДПОВІДНОСТІ ІМПОРТОВАНИХ ОБ’ЄКТІВ РЕГУЛЮВАННЯ ФІТОСАНІТАРНИМ ВИМОГАМ УКРАЇНИ У ІV КВАРТАЛІ 2018 РОКУ
    , опубліковано 15 Січня 2019 року о 15:15

    У ІV-му кварталі 2018 року на пунктах фітосанітарного контролю Головного управління Держпродспоживслужби при імпорті об’єктів регулювання було зафіксовано 3 випадки виявлення регульованих шкідливих організмів у продуктах рослинного походження:

    1. ентомологічний карантинний організм, відсутній на території України – Південно- американська томатна міль (Tuta absoluta Meyr.) імаго в живому стані  у помідорах свіжих із Туреччини (1 випадок). Заражений вантаж знищено.

    2. гербологічний регульований шкідливий організм – Сорго алепське, гумай (Sorghum halepense (L.) Pers) у спеціях із США (1 випадок). Проведено доочистку.

    3. гербологічний регульований шкідливий організм – Сорго алепське, гумай (Sorghum halepense (L.) Pers) у спеціях із Індії (1 випадок). Вантаж повернуто.

    Також протягом ІV кварталу 2018 року державними фітосанітарними інспекторами зафіксовано 11 випадків надходження вантажів із Бельгії, Румунії, Італії, Німеччини, Чехії, Казахстану, Швеції, Китаю на дерев’яних піддонах, що не відповідають вимогам МСФЗ №15 (відсутнє або нечітке маркування) і 10 випадків надходження імпортних об’єктів регулювання без фітосанітарних сертифікатів або з недійсним фітосанітарним сертифікатом, що є порушенням МСФЗ №12. До вантажів, що не відповідають фітосанітарним вимогам України, застосовано відповідні заходи та направлено нотифікаційні повідомлення до країн-експортерів.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій