• In English
  • СПОЖИВАЧАМ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ У 2018 РОЦІ ПОВЕРНУТО 710 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ НЕОБҐРУНТОВАНО НАРАХОВАНОЇ ПЛАТИ ЗА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ
    , опубліковано 21 Січня 2019 року о 09:09

    Протягом 2018 року діяв мораторій на проведення планових заходів державного нагляду (контролю) з питань дотримання суб’єктами господарювання державних регульованих цін. Разом з тим, Головним управлінням Держпродспоживслужби у Київській області за 2018 рік було здійснено 24 позапланові перевірки на підставі обґрунтованих звернень споживачів про порушення суб’єктами господарювання вимог законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні тарифів на житлово-комунальні послуги і 1 позапланову перевірку на підставі звернення про порушення вимог законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні тарифів на ритуальні послуги.

    За результатами перевірок встановлено, що дві третини з перевірених суб’єктів господарювання, що надають житлово-комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та вивезення побутових відходів, допустили порушення законодавства у сфері ціноутворення.

    За результатами проведених позапланових заходів державного нагляду (контролю) суб’єктам господарювання надано приписи щодо усунення порушень порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, якими зобов’язано привести тарифи до економічно обґрунтованого рівня та відповідно повернути зайво нараховану плату споживачам у сумі 1860,39 тис. грн. шляхом здійснення їм перерахунків.

    Таким чином, завдяки роботі сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Київській області у 2018 році споживачам житлово-комунальних послуг у Київській області фактично повернуто коштів на суму більш ніж 710 тис. грн. та попереджено обрахування споживачів на суму 116,83 тис. грн.

    Крім того, до суб’єктів господарювання-порушників державної дисципліни цін застосовано адміністративно-господарські санкції на суму 84,1 тис. гривень.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій