• In English
  • ВИЯВЛЕННЯ НЕВІДПОВІДНОСТІ ІМПОРТНОГО ВАНТАЖУ ФІТОСАНІТАРНОМУ ЗАКОНОДАВСТВУ УКРАЇНИ. ПІВДЕННОАМЕРИКАНСЬКА ТОМАТНА МІЛЬ – TUTA ABSOLUTA MEYR
    , опубліковано 29 Січня 2019 року о 14:14

     В січні 2019 року на пункті фітосанітарного контролю   при м/п «Західний» ВМО № 1  у вантажі – томатів свіжих в кількості 19,995 тонн, які надійшли з Туреччини,
    виявлено ентомологічний карантинний організм відсутній на території України – Південно-американська томатна міль (Tuta absoluta Meyr.). Заражений вантаж було  повернуто до Туреччини.
       Південно-американська томатна міль досить широкий поліфаг, ушкоджує рослини з 33 ботанічних родин. Основною рослиною – господарем є томати, також баклажани, перець, бадилля картоплі та бур’яни родини пасльонових. Батьківщина шкідника – Південна Америка. Також зареєстрований в Африці, Європі, Росії, Туреччині та інших країнах. Розповсюджується з розсадою і плодами томатів у всіх фазах розвитку, також з пакувальним матеріалом, ґрунтом, інвентарем, рослинними рештками.
       Цей шкідник є небезпечним для сільськогосподарських рослин родини пасльонових. Пошкоджені рослини недостатньо розвиваються, спостерігається зупинка зростання. Плоди заражаються грибковими захворюваннями, які приводять до їх гниття. За дуже короткий термін шкідник здатний знищити весь урожай.
    Call Now Button
    Будь в курсі подій