• In English
  • НОВИЙ ВИПАДОК АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ.
    , опубліковано 07 Лютого 2019 року о 08:08

    Повідомляємо про новий випадок африканської чуми свиней, що зареєстрований 01 лютого 2019 року в індивідуальному підсобному господарстві мешканця с. Озера Бородянського району Київської області.

    Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при Бородянській райдержадміністрації від 02.02.2019 оголошено карантин та затверджено план заходів щодо недопущення розповсюдження африканської чуми свиней. В епізоотичному осередку вилучено 6 голів свиней та проведено стемпінг-аут.

    До зони захисту увійшли території с. Озера та с. Луб’янка Бородянського району.

    Рішеннями ДНПК при Бородянській, Вишгородській, Києво-Святошинській райдержадміністраціях, при виконавчому комітеті Ірпінської та Бучанської міських рад до зони нагляду віднесено 15 населених пунктів: с. Здвижівка, с. Буда Бабинецька, с. Блиставиця, с. Воронківка, с. Раківка, с. Гаврилівка, с. Синяк, с. Гута Межигірська, х. Червоний, с. Тарасовщина, с. Мощун, с. Мироцьке, м. Буча, смт. Гостомель, смт. Ворзель.

    У зазначених населених пунктах введені обмеження щодо переміщення живих свиней, торгівлі свинями та виготовлених із них продуктів.

    Нагадуємо, що на африканську чуму хворіють лише свині і для здоров’я людини дане захворювання не представляє загрози. Небезпека африканської чуми свиней лежить у високій контагіозності збудника та майже 100 % летальності тварин.

    Збудник дуже добре зберігається в навколишньому середовищі, одязі, продуктах тваринного походження та ін., що сприяє його поширенню на великі відстані людиною і тваринами. Саме тому Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області взиває всіх громадян бути відповідальними та не перешкоджати діям ветеринарних фахівців.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій