• In English
  • ВЧИМОСЬ ЕКСПЛУАТУВАТИ ПРОГРАМНИЙ ПРОДУКТ «ЄДИНИЙ ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТР ВЕТЕРИНАРНИХ ДОКУМЕНТІВ»
    , опубліковано 12 Лютого 2019 року о 17:17

    На виконання наказу Держпродспоживслужби від 09.11.18 № 922 «Про створення реєстру ветеринарних документів», Державним підприємством «Агенство з ідентифікації і реєстрації тварин» було створено програмний продукт «Єдиний державний реєстр ветеринарних документів» (далі – ЄДРВД).

    Протягом грудня 2018 та січня 2019 року відбувся перший етап дослідної експлуатації ЄДРВД, що був проведений на базі Бориспільської, Броварської,
    Києво-Святошинської та Кагарлицької районних державних лікарень ветеринарної медицини. В ході першого етапу було проведено реєстрацію робочих місць та користувачів ЄДРВД. Користувачами з метою авторизації було отримано електронні цифрові підписи. Також, безпосередньо на робочих місцях, для спеціалістів було проведено навчання щодо оформлення ветеринарних документів в ЄДРВД.

    Під час проведення дослідної експлуатації користувачі системи
    в оперативному режимі надсилали інформацію щодо функціонування ЄДРВД та виявлених зауважень на телефон служби технічної підтримки. За результатами першого етапу від відповідальних осіб були отримані пропозиції та зауваження щодо поточної версії системи.

    Відділом «Проектів та програм у сфері матеріального (не матеріального) виробництва і збереження майна» ДП АІРТ був проведений аналіз наданих пропозицій, зауважень та внесені відповідні зміни до програмного продукту.

    Враховуючи результати першого етапу було прийнято рішення щодо проведення наступного етапу дослідної експлуатації ЄДРВД на базі усіх державних установ ветеринарної медицини Київської області, що здійснюють видачу ветеринарних документів.

    Так, 12 лютого 2019 року в залі засідань Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області було проведено семінар-навчання щодо оформлення ветеринарних документів в ЄДРВД. Під час навчання було продемонстровано функціональні можливості ЄДРВД, висвітлено організаційні та методологічні питання.

    В семінарі прийняли участь 80 спеціалістів ветеринарної медицини, яким надано право видачі ветеринарних документів.

    За наслідками проведення другого етапу дослідної експлуатації ЄДРВД керівництвом Держпродспоживслужби буде прийнято рішення про використання даного продукту державними установами ветеринарної медицини інших областей.

    Впровадження ЄДРВД дозволить уникнути корупційних ризиків при наданні вказаних адміністративних послуг, а також прискорить процедуру
    видачі ветеринарних документів.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій