• In English
  • ВИЯВЛЕННЯ НЕВІДПОВІДНОСТІ ІМПОРТОВАНИХ ОБ’ЄКТІВ РЕГУЛЮВАННЯ ФІТОСАНІТАРНИМ ВИМОГАМ УКРАЇНИ У І КВАРТАЛІ 2019 РОКУ
    , опубліковано 08 Квітня 2019 року о 13:13

    У І кварталі 2019 року на пунктах фітосанітарного контролю Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області при імпорті об’єктів регулювання було зафіксовано 7 випадків виявлення регульованих шкідливих організмів у продуктах рослинного походження:

    1. Ентомологічний карантинний організм, обмежено поширений на території України – Західний квітковий трипс (Frankliniella occidentalis Perg.) імаго в живому стані  артишоках свіжих походженням Іспанія, що надійшли із Польщі (1 випадок).

    2. Ентомологічний карантинний організм, відсутній на території України – Південно- американська томатна міль (Tuta absoluta Meyr.) імаго в живому стані:

    – у помідорах свіжих із Туреччини (2 випадки). Заражені вантажі повернуто.

    – у помідорах свіжих із Іспанії (1 випадок). Заражений вантаж знищено.

    3. Ентомологічний карантинний організм, відсутній на території України – Середземноморська плодова муха Ceratitis capitata личинки в живому стані (3 випадки):

    – у апельсинах свіжих із Єгипту (1 випадок). Заражений вантаж знищено.

    – у апельсинах свіжих із Єгипту (1 випадок). Заражений вантаж повернуто.

    – у мандаринах свіжих походженням Іспанія, що надійшли із  Польщі  (1 випадок). Заражений вантаж знищено.

    Також протягом І кварталу 2019 року державними фітосанітарними інспекторами зафіксовано 22 випадки надходження вантажів із Китаю, Італії, Німеччини, Російської Федерації, Польщі на дерев’яних піддонах, що не відповідають вимогам МСФЗ № 15 (відсутнє або нечітке маркування) і 11 випадків надходження імпортних об’єктів регулювання без фітосанітарних сертифікатів, що є порушенням МСФЗ № 12. 

    До вантажів, що не відповідають фітосанітарним вимогам України, застосовано відповідні заходи та направлено нотифікаційні повідомлення до країн-експортерів.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій