• In English
  • ЄВРОПЕЙСЬКА МОДЕЛЬ КОНТРОЛЮ НАД ЯКІСТЮ ТА БЕЗПЕЧНІСТЮ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ — НАССР
    , опубліковано 12 Квітня 2019 року о 14:14

    В Україні впроваджена європейська модель контролю над якістю та безпечністю харчових продуктів — НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point), яка дозволяє аналізувати та контролювати небезпечні фактори хімічного, мікробіологічного та фізичного походження від сировини до обігу та споживання готової продукції. Система НАССР покладена в основу управління безпечністю харчових продуктів найкращими світовими виробниками. Належна реалізація програм НАССР дозволяє не тільки знизити ризики, пов’язані із харчовими отруєннями споживачів, а й удосконалити технологічні процеси виробництва та покращити якість продукції.

    З метою проведення роз’яснювальної роботи та підвищення рівня обізнаності про особливості впровадження системи НАССР в Україні фахівці проекту СС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів разом зі спеціалістами платформи масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» розробили безкоштовний навчальний курс «Безпечність харчових продуктів:                                                                                                                                                   сучасне

    законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач».

    Навчальний курс присвячений розробці, запровадженню та забезпеченню функціонування процедур, заснованих на принципах системи НАССР, та доступною мовою пояснює такі непрості питання:

    –       що таке нове харчове законодавство України;

    –       що харчове законодавство дає бізнесу та споживачам;

    –       хто такі оператори ринку;

    –       що таке простежуваність у харчовому законодавстві;

    –       що таке НАССР та як його правильно читати.

    Курс спрямований насамперед на представників бізнес-середовиїца, але буде цікавим як фахівцям державного сектору в харчовій галузі, так і споживачам.

    Навчання повністю безкоштовне, воно побудоване у вигляді відеолекцій. За результатами успішного проходження курсу учасники отримають відповідні

    сертифікати.                                                                                                ^                      м

    Також інформуємо, що зареєструватися на безкоштовний навчальний онлаин- курс можна за посиланням:Зареєструватися на курс

    Call Now Button
    Будь в курсі подій