• In English
  • ПІДГОТОВКА ДО ЛІТНЬОЇ ОЗДОРОВЧОЇ КАМПАНІЇ 2019 РОКУ НА КОНТРОЛІ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ.
    , опубліковано 28 Травня 2019 року о 12:12

      Одним із пріоритетних напрямків реалізації державної політики стосовно дітей – є забезпечення їх якісним оздоровленням та відпочинком.

    Серед найбільш вагомих завдань, які стоять перед фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області є створення належних умов перебування, оздоровлення та відпочинку в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, забезпечення санітарно – епідеміологічного благополуччя в них під час функціонування.

    З метою координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей, райдержадміністраціями, міськвиконкомами (міст обласного значення), об’єднаними територіальними громадами Київської області утворені оперативні штаби з координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей Київської області, в склад яких включені посадові особи районних управлінь Головного управління.

    В травні місяці на базі Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області проведена нарада з керівниками оздоровчих закладів Київської області, де були обговорені актуальні питання щодо створення безпечних умов перебування в них дітей,                              та вжиття вичерпних заходів для здійснення контрою за якістю харчових продуктів.

    За попередніми даними, в літній період 2019 року заплановано функціонування                            17 закладів оздоровлення, розташованих на території Київської області та 325 закладів відпочинку з денним перебуванням та організованим харчуванням на базі закладів освіти (пришкільні табори).

    На виконання Розпорядження Київської обласної державної адміністрації                          від 15.03.2019 № 142 «Про організацію і проведення оздоровлення та відпочинку дітей                      у 2019 році» в підготовчий період фахівцями районних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області в складі створених райдержадміністраціями                     та органами місцевого самоврядування комісій було взято участь у перевірках 135 (40%) закладів оздоровлення та відпочинку щодо визначення готовності до початку функціонування. Порушення були виявлені у 84 (62%) закладах. З метою створення належних умов – надано 204 пропозиції щодо усунення виявлених порушень.

    Виявлені порушення з питань підготовки до функціонування, насамперед, стосувалися рівня забезпеченості таборів з денним перебуванням кваліфікованим медичним персоналом, проходження медичних оглядів працівниками харчоблоку та їх гігієнічного навчання, умов зберігання харчових продуктів, питань щодо організації харчування дітей.

    Станом на 28.05.2019, тривають комісійні обстеження дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Київщини.

    Відповідно до Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про основні принципи до безпечності та якості харчових продуктів», протягом оздоровчого періоду будуть проводитися позапланові перевірки закладів оздоровлен та відпочинку для дітей у частині дотримання вимог в сфері санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів з лабораторним контролем якості питної води   та харчування дітей

    Call Now Button
    Будь в курсі подій