• In English
  • ПИТАННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕЧНИХ УМОВ ОЗДОРОВЛЕННЯ ТА ВІДПОЧИНКУ ДІТЕЙ НА КОНТРОЛІ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ
    , опубліковано 11 Червня 2019 року о 09:09

    06.06.2019 у приміщенні Київської обласної державної адміністрації відбулося чергове засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (далі – Комісія з питань ТЕБ та НС) на якому серед інших питань було розглянуто питання щодо організації та проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році, здійснення перевірок дитячих закладів оздоровлення та відпочинку стосовно дотримання санітарних норм і безпечного харчування, пожежної та техногенної безпеки.

    Перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Микола ТІБЕЖ доповів про результати проведених перевірок дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Київської області та їх стан готовності до початку функціонування.

    Зокрема, було зазначено, що на виконання Розпорядження Київської обласної державної адміністрації від 15.03.2019 № 142 «Про організацію і проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році», районними підрозділами Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області в складі створених райдержадміністраціями та органами місцевого самоврядування комісій перевірено 347 закладів оздоровлення та відпочинку, згідно заявленої дислокації, в т. ч. 13 закладів оздоровлення (позаміські табори) та 334 закладів відпочинку з організованим харчуванням дітей на базі закладів освіти (пришкільні табори).

    За результатами проведених перевірок, в окремих закладах встановлені невідповідності щодо якості питної води вимогам санітарних правил за санітарно – хімічними та бактеріологічними показниками; недостатній рівень забезпеченості таборів з денним перебуванням кваліфікованим медичним персоналом; неповне проходження медичних оглядів працівниками харчоблоку, а також відсутність періодичного проходження персоналом навчань щодо гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів; не були створені належні умови зберігання продукції.

    Керівників таких закладів було зобов’язано усунути вказані порушення.

    Враховуючи зазначене та керуючись дорученням Прем’єр – міністра України від 24.04.2019 № 11964/1/1-19 до листа Міністерства соціальної політики України від 02.04.2019 № 6422/0/2-19/37 Комісія з питань ТЕБ та НС доручила органам місцевого самоврядування, територіальним органам Держпраці, ДСНС і Держпродспоживслужбі забезпечити комісійні перевірки закладів оздоровлення та відпочинку дітей перед початком кожної наступної зміни   та здійснювати заходи державного нагляду (контролю) відповідно до повноважень, в т. ч. з відбором та лабораторним дослідженням проб харчових продуктів, змивів з об’єктів навколишнього середовища, води. під час роботи закладів.

     

    Call Now Button
    Будь в курсі подій