• In English
  • НОТИФІКАЦІЙНІ ПОВІДОМЛЕННЯ
    , опубліковано 05 Липня 2019 року о 16:16

    У IІ-му кварталі 2019 року на пунктах фітосанітарного контролю Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області при імпорті об’єктів регулювання було зафіксовано 6 випадків виявлення регульованих шкідливих організмів у продуктах рослинного походження:

    1. мікологічний карантинний організм, відсутній на території України – Диплодіоз кукурудзи (Stenocarpella maydis (Berkeley) Sutton) в зерні кукурудзи для попкорну – 103,76 тонни, походженням зі США. Заражений вантаж повернуто (5 випадків).

    2. ентомологічний карантинний організм, відсутній на території України – Чотирьохплямистий зерноїд (Callosobruchus maculatus Fabr.) імаго в живому стані в турецькому горосі (нут) – 0,564 тонни, походженням із Таджикистану. Вантаж затримано (1 випадок).

    Також протягом IІ кварталу 2019 року державними фітосанітарними інспекторами зафіксовано 16 випадків надходження вантажів на дерев’яних піддонах, що не відповідають вимогам МСФЗ №15 “Регулювання дерев’яного пакувального матеріалу у міжнародній торгівлі” (відсутнє або нечітке маркування) із Італії,  Російської Федерації, Польщі, Чехії, Бельгії, Болгарії та Ірландії і 10 випадків надходження імпортних об’єктів регулювання  з  порушенням МСФЗ №12 “Фітосанітарні сертифікати” (відсутні або недійсні фітосанітарні сертифікати).

    До вантажів, що не відповідають фітосанітарним вимогам України, застосовано відповідні заходи та направлено нотифікаційні повідомлення до країн-експортерів.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій