• In English
  • ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ДЕРЖАВНОЇ НАДЗВИЧАЙНОЇ ПРОТИЕПІЗООТИЧНОЇ КОМІСІЇ ПРИ КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ ДЕРЖАВНІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ
    , опубліковано 15 Липня 2019 року о 10:10

    09.07.2019 відбулося чергове засідання Державної надзвичайної епізоотичної комісії (ДНПК) при Київській обласній державній адміністрації.

    На засіданні було розглянуто низку актуальних питань, зокрема висвітлено епізоотичну ситуацію щодо африканської чуми свиней та сказу тварин, стан регуляції поголів’я диких кабанів та чисельності червоної лисиці на території Київської області, а також розглянуте питання з утримання домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами.

    Доповідачі зосередили увагу на низький рівень біобезпеки у багатьох свиногосподарствах Київської області. Зауважено, що майже в 80% свиногосподарств вимоги біобезпеки виконуються не в повній мірі.

    Насамперед, власники нехтують термічною обробкою кормів та забороною працівникам свиногосподарств утримувати свиней у власних домогосподарствах. На багатьох свинофермах відсутні діючі санпропускники з душовими та роздягальнями, працівники незабезпечені в необхідній кількості спецодягом та взуттям та ін.

    По питанню щодо утримання домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами було заслухано представників Білоцерківського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Бобокала Є.Д., Гладкого Є.О. та начальника управління благоустрою та екології Департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради Колотницьку А.В., які охоче поділились власним досвідом з регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Білій Церкві.

    Досвід Білоцерківської міської державної лікарні ветеринарної медицини у співпраці з житлово-комунальним господарством та громадськими організаціями м. Білої Церкви являється унікальним, який варто впроваджувати в інших містах Київської області. Зокрема працівниками проводиться вакцинація тварин від сказу, обробка від екто- та ендопаразитів з наступною стерилізацією та перетримкою тварин у вольєрах до повного їх одужання після операції. За цей час волонтери допомагають знайти собаці нових господарів або повертають на місце відлову під нагляд опікунів з попередньо проведеною ідентифікацією тварини та внесенням інформації про неї в базу даних сайту «animal-id» (http://animal-id.info).

    Заслухавши і врахувавши інформацію доповідачів, комісією було прийняте рішення продовжувати проведення заходів з профілактики африканської чуми свиней та рекомендувати органам місцевого самоврядування вивчити досвід роботи Білоцерківської міської ради щодо регулювання чисельності безпритульних тварин та впровадити його на підпорядкованих територіях.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій