• In English
  • УВАГА, НЕБЕЗПЕЧНИЙ ПОДОВЖУВАЧ!!!!!
    , опубліковано 27 Серпня 2019 року о 16:16

      В сучасному світі важко уявити оселю без подовжувача, тому більшість покупців, під час придбання товару, покладаються на сумлінність виробника, його дбале ставлення до забезпечення безпечності такої продукції та наведену інформацію на її пакуванні.
    З метою перевірки відповідності електричної продукції суттєвим вимогам, встановленим нормативно – правовими актами, посадовими особами Головного управління Дерпродспоживслужби в Київській області протягом 2019 року здійснювався відбір
    зразків електричних приладів для проведення їх експертизи (випробування) у випробувальних лабораторіях, акредитованих на право проведення таких робіт Національним органом з акредитації.
    За результатами експертизи (випробування) подовжувача з гнучким блоком розеток, 5 розеток, 3м, арт. HD0860 виробник: «NINGBO HOME-DOLLAR IMP. & EXP.CORP…» Китай, імпортер: ТОВ «АТБ-МАРКЕТ»,
    ​дата виготовлення: 09.2018, проведеної в ДП «Укрметртестстандарт»,  встановлено не відповідність продукції вимогам ДСТУ ІЕС 60884-1:2007:
                   – блок розеток не містить маркувань згідно вимог стандарту;
                   – штир вилки доступний для дотику, коли інший вставлено в розетку, що не допустимо;
                   – при перевірці шторок, струмовідні частини розетки доступні для дотику калібром, вставленим з зусиллям 20Н, що не допустимо ;
                   – за відсутності бокових заземлюючих контактів в розетках заземлення не забезпечується, що не допустимо;
                   – розбірні переносні розетки мають паяні контактні з’єднання замість гвинтових затискачів, що не допустимо;
                   – при перевірці мінімального зусилля виймання одноштировий калібр не утримується в розетках упродовж 30с.;
                   – при перевірці опору струмовідних жил кабелю H05W-F 3×0,75мм2 виявлена невідповідність вимогам п.5.3.1 ІЕС 60227-5: при нормі ≤ 26 Ом/км виміряні значення для трьох жил склали 33,05, 31,08 та 34,60 Ом/км відповідно.
    За результатом оцінки ризику, що становить зазначена продукція внаслідок її невідповідності встановленим вимогам, визначено серйозний рівень загрози зумовлений використанням такої продукції.
    Зважаючи на ці обставини, в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Київській області прийнято рішення щодо вилучення даної продукції з обігу на ринку України.
    Call Now Button
    Будь в курсі подій