• In English
  • ДО УВАГИ ЕКСПОРТЕРІВ! ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО РЕЖИМУ ТОРГІВЛІ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ВЕЛИКОЮ БРИТАНІЄЮ У РАЗІ РЕАЛІЗАЦІЇ СЦЕНАРІЮ “ЖОРСТКОГО” BREXIT ТА ВІДСУТНОСТІ УГОДИ ПРО ВІЛЬНУ ТОРГІВЛЮ.
    , опубліковано 06 Вересня 2019 року о 11:11

    Просимо взяти до уваги інформацію надану Посольством України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії щодо режиму торгівлі між Україною та Великою Британією у разі реалізації сценарію “жорсткого” Brexit та відсутності угоди про вільну торгівлю:

       Імпорт рослин. У разі реалізації Brexit без угоди, в рамках імпорту до Великої Британії рослин через територію ЄС, останній не повинен здійснювати перевірку контролю здоров’я. Рослини, які ввозитимуться з третіх країн через територію ЄС у британські порти, будуть проходити перевірку у спеціальних зонах, водночас не в самих портах, з метою уникнення заторів та затримок імпорту. Такі зони включають: місце першого прибуття та альтернативні інспекційні пости.

    Імпортери повинні зареєструвати місце першого прибуття, використовувати дозволені місця виїзду без ро-ро терміналів або використовувати альтернативні інспекційні пости. За проведення перевірок стягуватиметься відповідна плата.

    Крім того, імпортери повинні під час кожного ввезення регульованих товарів здійснювати завчасне повідомлення – за 4 робочі години у випадку ввезення товарів авіаційним транспортом, за 3 робочі дні у випадку ввезення товарів іншими шляхами.

       Онлайн-ресурс для експортерів. Актуальну інформацію щодо обов’язкових вимог товарів, квот, імпортних тарифів та інших податків, а також інших актуальних умов експорту до Великої Британії з України можна знайти на інтернет-ресурсі https://www.gov.uk/trade-tariff. Ресурс подібний до інтернет-ресурсу Європейської Комісії Export Helpdesk. Звертаємо увагу, що станом на сьогодні ресурс показує інформацію щодо умов імпорту товарів до Великої Британії як держави-члена ЄС та буде оновлений у разі “жорсткого” Brexit ближче до 31 жовтня 2019 року.

     

    Call Now Button
    Будь в курсі подій