Перейти до основної сторінки
9-15 вересня 2019 року в м. Вільнюс (Республіка Литва) проходив 15-й навчальний тренінг для персоналу компетентних органів держав-членів ЄС та інших країн, які беруть участь в офіційних контрольних заходах з аудиту загальних гігієнічних вимог та процедур контролю на основі принципів НАССР, розроблених операторами харчового бізнесу. Організатором зазначеного тренінгу виступило Виконавче агентство з питань споживачів, здоров’я та продовольства (Chafea) від імені Генерального директорату з питань охорони здоров’я та споживачів Європейської Комісії (DG SANTE) в рамках ініціативи BTSF (Better Training for Safer Food), що фінансується Європейською Комісією.
Метою курсу є розвиток здатності контролюючих службовців харчового сектору здійснювати аудиторські перевірки, що підтверджують належне впровадження систем, заснованих на принципах НАССР, операторами харчового бізнесу з урахуванням їх особливостей та з гнучким підходом.
Тренінг охопив наступні теми:
– Огляд НАССР;
– Програми передумови;
– Метод та план НАССР;
– Процес аудиту;
– Настанови щодо застосування та гнучкість при впроваджені.
Крім теоретичних матеріалів, тренінг включав в себе й практичні модулі (аудит симуляції) та відвідування оператора ринку харчових продуктів «Вільнюська птахофабрика» (м. Рудаміна).
Участь у проведеному навчанні прийняв начальник відділу безпечності харчових продуктів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Лисенко Сергій.
Попередня
Наступна