• In English
  • ВРЯТУВАТИ САМШИТ МОЖЛИВО
    , опубліковано 27 Вересня 2019 року о 14:14

    Кущі самшиту одна з чудових окрас дачних та присадибних ділянок.Останнім часом в Україні самшит страждає від нашестя самшитової вогнівки (Cydalima perspectalis). Батьківщиною цього шкідника є країни Східної Азії, звідки, із садивним матеріалом її й завезли в Європу. За рахунок відсутності прямих ворогів, а також можливості витримувати достатньо низьки температури, вогнівка розповсюдилась по всій Україні. Шкодять жовтувато-зелені гусениці, які обгризають листки.

    При заселенні кущів  самшитовою вогнівкою вони покриваються павутинням, на листках рослини з’являються скупчення шкурок від личинок, екскременти (не рідко вони наявні й на землі), велика кількість гусениць, які виділяють специфічний запах. Зимує вогнівка у стадії лялечки в коконі, закріпленому в кущі в густому павутинні. Навесні метелики відкладають яйця на нижній бік листків. Самшит може висохнути за лічені дні.

    Для боротьби з цим шкідником застосовують інсектициди згідно Переліку пестицидів та агрохімікатів дозволених до використання в Україні. Обробки проводяться ра на 3-4 тижні у зв’язку з тим, що дія препаратів триває 14-20 днів, а цикл розвитку комахи близько 40 днів. Перед кожною обробкою потрібно ретельно оглядати рослину на наявність гусениць та струшувати їх з кущів. У період боротьби з шкідником проводиться підживлення сульфатом калія та іншими добривами з формулою NPK 15.5.30, або 20.20.20, щоб рослина була більш стійка. Завдяки догляду вдасться врятувати улюблені рослини. Турбуйтеся про них і вони віддячать вам своєю красою.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій