• In English
  • 90% ВІДІБРАНОЇ НЕХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ НЕ ВІДПОВІДАЮТЬ ВИМОГАМ БЕЗПЕЧНОСТІ!
    , опубліковано 30 Вересня 2019 року о 10:10

    Управлінням захисту споживачів, яке входить до складу Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, впродовж 2019 року здійснюється відбір зразків нехарчової продукції з метою виявлення та запобігання потрапляння до споживачів продукції, яка становить загрозу суспільним інтересам.
      За результатами проведених експертиз (випробувань) відібраних зразків продукції, серед яких побутові прилади, освітлювальна апаратура та дитячі іграшки, з 48 товарів, які розповсюджувались в підприємствах малого, середнього та великого бізнесу, 43 зразки не відповідали вимогам технічних регламентів, що складає майже 90% від загальної кількості відібраної продукції.
      Серед найпоширеніших невідповідностей:
      – незахищеність струмовідних частин електроприладу від ненавмисного дотику;
      – недостатня ізоляція провідників струму;
      – невідповідність опіру шнурів;
      – перевищення вмісту важких металів в електронних іграшках та ін.
      Технічний регламент – нормативно-правовий акт, в якому визначено характеристики продукції або пов’язані з ними процеси та методи виробництва, включаючи відповідні адміністративні положення, додержання яких є обов’язковим.
      Метою прийняття таких технічних регламентів в Україні є захист життя та здоров’я людей, тварин і рослин, охорона довкілля та природних ресурсів, забезпечення енергоефективності, захист майна, забезпечення національної безпеки та запобігання підприємницькій практиці, що вводить споживача (користувача) в оману.
      Не зважаючи на індивідуальність вимог кожного  технічного регламенту, їх об’єднуючим фактором виступає інформація, яка повинна доводитись до споживача. Наголошуємо, що всі побутові прилади, прилади освітлення та іграшки повинні мати інформацію про найменування та адресу виробника (імпортера) такої продукції, відповідну інструкцію та інформацію про безпечне використання, попередження про можливі ризики заподіяння шкоди внаслідок використання продукції та знак відповідності технічним регламентам, яке має форму незамкнутого з правого боку кола.
      Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області застерігає від придбання продукції, яка не містить повного складу інформації, адже її відсутність є першим сигналом до сумнівної якості та безпечності.
    Call Now Button
    Будь в курсі подій