Перейти до основної сторінки
Гострі кишкові інфекції – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей.
Факторами передачі можуть бути різні продукти харчування – м’ясо ссавців, птахів, яйця і яєчні продукти, молоко і молочні продукти та ін. Великий відсоток випадків зараження людини відбувається через готові продукти, що не підлягають термічній обробці – салати, домашній майонез, кондитерська продукція. Наявність збудника не впливає на органолептичні показники (запах, смак, консистенцію тощо), не змінює зовнішній вигляд продукту і цим себе не виказує.
Найпоширеніші симптоми гострих кишкових інфекцій – слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея.
ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ НЕОБХІДНО:
Перший крок – Підтримувати чистоту:
Другий крок – Відокремлювати сиру їжу від готової:
Третій крок – Ретельно готувати їжу:
Четвертий крок – Зберігати їжу при безпечній температурі:
П’ятий крок – Використовувати безпечну воду і свіжі продукти:
У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання терміново звертайтесь до найближчої лікувальної установи!
Попередня
Наступна