• In English
  • В С. ЩАСЛИВЕ БОРИСПІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ПРОВЕДЕНО ДВА ЧЕРГОВІ СЕМІНАРИ З ПИТАНЬ ДОТРИМАННЯ ВИМОГ ЗАКОНОДАВСТВА ПРИ ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ
    , опубліковано 15 Листопада 2019 року о 12:12

    14 листопада 2019 року на базі опорного навчального закладу «Щасливський навчально – виховний комплекс «Ліцей – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок» Бориспільської районної ради Київської області (вул. Фестивальна, буд. 37, с. Щасливе, Бориспільський район, Київська область) проведено чергові два семінари з питань забезпечення повноцінного, безпечного та якісного харчування дітей у закладах освіти області.

    У заході взяли участь представники Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, керівники управлінь (відділів) освіти місцевих органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, керівники та представників навчальних закладів
    м. Борисполя та Бориспільського району Київської області (всього 147 осіб).

    Слухачів було проінформовано щодо необхідності дотримання вимог харчового законодавства, в тому числі гігієнічних вимог, при організації харчування дітей у дитячих колективах, необхідності посилення контролю за створенням належних умов харчування та проведення лабораторних досліджень об’єктів санітарних заходів, харчових продуктів від постачальників харчових продуктів та операторів ринку, які надають послуги харчування у закладах освіти, щодо їх безпечності, окремих показників якості та ймовірної фальсифікації.

    Окремо було доведено до учасників семінару про основні вимоги щодо запровадження системи НАССР в харчоблоках закладів освіти, яка посилить контроль щодо безпечності харчових продуктів та дозволить зменшити кількість інфекційних захворювань, пов’язаних з організацією харчування в школах та дитячих садочках.

    Організаторам відкритих торгів щодо організації харчування дітей у закладах освіти було надано рекомендації на предмет включення до тендерної документації (для учасників що надають послуги з організації гарячого харчування та/або із закупівлі і постачання сировини та харчових продуктів) наступних вимог:

    • надання копії експлуатаційного дозволу (для виробників харчових продуктів);
    • надання витягу з Державного реєстру потужностей операторів ринку (для постачальників сировини та харчових продуктів);
    • надання копії акту, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин;
    • надання переліку потужностей/операторів ринку харчових продуктів, звідки буде проводитись постачання сировини і харчових продуктів, з підтвердженням щодо отримання ними експлуатаційного дозволу та/або реєстрації їх в Державному реєстрі потужностей операторів ринку;
    • надання довідки про наявність власних або орендованих приміщень, автотранспорту для перевезення продукції, що відповідають гігієнічним вимогам.

    Згідно графіку, затвердженого департаментом освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, подібні семінари будуть проводитись щовівторка та щочетверга в інших районах Київської області.

     

     

    Call Now Button
    Будь в курсі подій