• In English
  • ПРОВЕДЕНО СЕМІНАР-ТРЕНІНГ ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАЛЕЖНОГО ДЕРЖАВНОГО КОНТРОЛЮ ЗА ПЕРЕМІЩЕННЯМ ТВАРИН ТА ОБІГОМ ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННОГО ПОХОДЖЕННЯ
    , опубліковано 12 Грудня 2019 року о 16:16

    На базі Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області 12.12.2019 відбувся семінар-тренінг на тему: «Актуальні питання ідентифікації і реєстрації тварин на території Київської області. Єдиний підхід, правила та особливості видачі дозвільних документів через Єдиний державний реєстр ветеринарних документів».
    У семінарі взяли участь начальники (в.о. начальників) районних (міської) державних лікарень ветеринарної медицини; спеціалісти відповідальні за ідентифікацію та реєстрацію тварин (агенти з ідентифікації), а також особи, яким надано право видавати ветеринарні документи.
    Семінар – тренінг пройшов під головуванням начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Богача Дмитра Вікторовича, який наголосив на важливості взаємодії Єдиного державного реєстру ветеринарних документів та Єдиного державного реєстру тварин для реалізації основних завдань з ведення актуального обліку поголів’я та забезпечення контролю за переміщенням підконтрольних Держпродспоживслужбі об’єктів ветеринарно-санітарного контролю.
    Керівник Київської філії Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» Бистро Сергій Миколайович зупинився на актуальних питаннях ідентифікації та реєстрації тварин на території Київської області, особливостей процесу оформлення ідентифікаційних документів на місцях, їхні проблемні моменти, типові порушення при їх оформленні і внесенні даних до Єдиного державного реєстру тварин та озвучив можливі шляхи вдосконалення.
    Щодо сучасних можливостей Єдиного державного реєстру ветеринарних документів та майбутньої концепції обміну інформацією із Єдиним державним реєстром тварин для забезпечення контролю за переміщенням підконтрольних Держпродспоживслужбі об’єктів ветеринарно-санітарного контролю та прискорення видачі дозвільних документів учасників семінару ознайомив начальник сектору технічної та інформаційної підтримки відділу проектів та програм у сфері матеріального (нематеріального) виробництва і збереження майна Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» Антон Вадимович Карпенко. Він акцентував увагу на основні проблемні питання, які виникають при внесення інформації до Єдиного державного реєстру ветеринарних документів, та підкреслив важливість своєчасної реєстрації інформації щодо власників тварини та переміщень у Єдиному державному реєстрі тварин для коректної взаємодії реєстрів та правильного оформлення ветеринарних документів.
    Із аналізом проблемних питань ідентифікації і реєстрації тварин та видачі дозвільних документів в Київській області виступив завідувач відділом по незаразним хворобах та профілактики неплідності тварин – лікар ветеринарної медицини по незаразним хворобах та неплідності Криничний Олександр Миколайович.
    Головний спеціаліст відділу організації протиепізоотичної роботи Бойко Юрій Васильович разом із співдоповідачами начальником Бориспільської районної державної лікарні ветеринарної медицини Радосоловичем Олександром Івановичем та завідувачем протиепізоотичного відділу – лікарем ветеринарної медицини Білоцерківської міської державної лікарні ветеринарної медицини Гладким Євгеном Олександровичем підняли питання щодо особливостей практичної роботи Єдиного державного реєстру ветеринарних документів. У форматі діалогу учасники семінару обмінялися досвідом і в той же час були вирішені питання щодо єдиного підходу під час видачі ветеринарних документів дозвільного характеру.
    Call Now Button
    Будь в курсі подій