• In English
  • УЧНІ ШКІЛ БОРОДЯНСЬКОГО РАЙОНУ ОЗНАЙОМИЛИСЯ З РОБОТОЮ БОРОДЯНСЬКОГО РАЙОННОГО УПРАВЛІННЯ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
    , опубліковано 13 Грудня 2019 року о 15:15

    В рамках заходів Всеукраїнського тижня права Бородянське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області (далі – районне управління) з метою ознайомлення громадськості з діяльністю установи щодо виконання покладених на неї завдань у сфері безпечності харчових продуктів, ветеринарного та санітарного законодавства запросило навчальні заклади Бородянського району відвідати районне управління та державні установи ветеринарної медицини району.

    Одна із таких зустрічей відбулася 11 грудня 2019 року, районне управління відвідали старшокласники Бабинецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

    Під час зустрічі начальник районного управління Олександр Петрук ознайомив дітей зі структурою Держпродспоживслужби, її завданнями та обов’язками. Школярі задавали багато запитань щодо додержання вимог законодавства в закладах громадського харчування, у харчоблоках шкіл та цікавились, як здійснюється перевірка харчоблоків та усіх потужностей, які пов’язані з харчуванням.

    Начальник Бородянської районної державної лікарні ветеринарної медицини Павло Лазаренко розповів дітям про роботу лікарні та її структурних підрозділів. Школярі цікавилися заходами профілактики сказу серед домашніх тварин, періодичністю проведення вакцинації та що робити вразі покусу твариною.

    Дуже цікавими для школярів було відвідування Бородянської міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби та спілкування з її директором Тамарою Чепурною, яка не тільки розповіла дітям про роботу лабораторії, а й наглядно продемонструвала школярам як виглядають окремі збудники кишкових інфекцій в моноклі мікроскопа. Також школярам були вручені пам’ятки щодо профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій, кишкових інфекцій та сказу тварин.

    Взагалі діти залишилися враженими та задоволеними від такої екскурсії, окремі висловили бажання після закінчення школи пов’язати своє життя з ветеринарною або санітарною справами.

    Упродовж тижня з відповідними екскурсіями у фахівців Держпродспоживслужби Бородянського району побували учні Пісківської, Клавдієвської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, також заплановано відвідування студентами Немішаївського агротехнічного коледжу.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій