• In English
  • ПИТАННЯ ЯКІСНОГО ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ СТАНЕ ПРІОРИТЕТНИМ НАПРЯМОМ ДІЯЛЬНОСТІ У 2020 РОЦІ
    , опубліковано 19 Грудня 2019 року о 17:17

    18.12.2020  в м. Ірпінь Київської області відбувся форум соціально-освітніх інновацій «Якісне харчування – здорова дитина», організатором якого став департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.

    Мета заходу – реалізація державної політики щодо створення в закладах освіти безпечного для життя і здоров’я дитини середовища, запровадження регіональних соціально – освітніх трансформацій та нових підходів до організації здорового, раціонального та безпечного харчування учнів і вихованців закладів освіти Київщини.

    У форумі взяли участь керівництво Київської обласної державної адміністрації, Київської обласної ради, представники міністерств України, керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, місцевих органів управління освітою, освітніх закладів, представники Головного управління Держпродспоживслужби в Київські області, міжнародних організацій.

    На форумі Олена Матвієнко – начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Київські області доповіла на тему «Вимоги законодавства до організації якісного харчування в закладах освіти». У доповіді було наголошено про спрямування спільних дій на забезпечення безпечним та якісним харчуванням дітей в навчальних закладах, зниження негативних чинників через харчові продукти на здоров’я дітей, проведення превентивних заходів на попередження харчових отруєнь, підвищення відповідальності засновників (власників) та керівників закладів освіти з питань організації харчування. Саме, дотримання санітарного та харчового законодавства є запорукою безпечного та якісного харчування дітей в навчальних закладах.

    Також, і голова Київської обласної державної адміністрації – Олексій Чернишов відзначив, що на місцях повинні жорстко дотримуватися рекомендацій і не допустити реалізації неякісних продуктів як в приміщеннях навчальних закладів так і на їх території. На думку очільника області, важливим є проведення навчання персоналу в сфері дитячого харчування і це питання винесено на найвищий рівень, потребує якнайшвидшого розв’язування. Тому, одним з ключових напрямів діяльності Київської облдержадміністрації наступного року буде питання якісного харчування дітей.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій