• In English
  • НЕДОБРОСОВІСНА РЕКЛАМА
    , опубліковано 24 Грудня 2019 року о 10:10

    Відповідно до положень статті 26 Закону України «Про рекламу» та Положення про Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області, затвердженого наказом Держпродспоживслужби від 29.05.2019 № 469 державний контроль за дотриманням законодавства про рекламу у сфері захисту прав споживачів реклами на території Київської області здійснює Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області (далі – Головне управління).

    Так, в рамках проведення вказаного контролю, фахівцем Головного управління виявлено розповсюдження зовнішньої реклами на території Київської області такого змісту: «ОРЕНДА НАЙНИЖЧІ ЦІНИ. Рекламна агенція».

    При розповсюдженні реклами рекламодавцем та розповсюджувачем реклами не враховано вимоги частин першої, другої статті 7 Закону України «Про рекламу», а саме – основними принципами реклами є: законність, точність, достовірність, використання форм та засобів, які не завдають споживачеві реклами шкоди.  Реклама не повинна підривати довіру суспільства до реклами та повинна відповідати принципам добросовісної конкуренції.

    Крім того, дана реклама підпадає під визначення недобросовісної реклами – реклама, яка вводить або може ввести в оману споживачів реклами, завдати шкоди особам, державі чи суспільству внаслідок неточності, недостовірності, двозначності, перебільшення, замовчування, порушення вимог щодо часу, місця і способу розповсюдження.

    Відповідно до вимог статті 10 Закону України «Про рекламу» недобросовісна реклама забороняється.

    За результатами розгляду справи, Головним управлінням рекламу послуг з оренди рекламних конструкцій визнано недобросовісною та прийнято рішення про накладення штрафів за порушення законодавства про рекламу, внаслідок чого підприємство, яке розповсюдило зазначену рекламу, невідкладно усунуло порушення та у добровільному порядку сплатило штраф.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій