• In English
  • НАВЧАННЯ ЩОДО ВПРОВАДЖЕННЯ НАССР В ХАРЧОБЛОКАХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ПРОДОВЖУЮТЬСЯ!!!
    , опубліковано 11 Січня 2020 року о 10:10

    10 січня 2020 року на базі Бориспільського академічного ліцею (м. Бориспіль, вул. Робітнича, 30) відбувся семінар-навчання «Практичні аспекти впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), на прикладі харчоблоку закладу освіти», організований Департаментом освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області та управлінням освіти і науки Бориспільської міської ради.

    Учасниками заходу стали керівники управлінь (відділів) освіти місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Київщини (всього 65 осіб).

    В першій частині заходу начальник відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Сергій Лисенко нагадав слухачам про основні вимоги щодо розробки та впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

    Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Дмитро Богач надав рекомендації працівникам управлінь (відділів) освіти, які беруть участь у відкритих тендерних торгах з організації харчування дітей у закладах освіти, щодо виставлення додаткових вимог для учасників, що мають бажання надавати послуги з організації харчування та/або із закупівлі і постачання сировини та харчових продуктів.

    Також, учасників було проінформовано про необхідність дотримання вимог харчового законодавства при організації харчування в дитячих колективах, створення належних умов для харчування, проведення лабораторних досліджень об’єктів санітарних заходів та харчових продуктів, а також посилення контролю за постачальниками харчових продуктів та операторами ринку, які надають послуги з харчування в закладах освіти.

    Учасників семінару-навчання було ознайомлено із сучасним харчоблоком академічного ліцею, обладнаним за останнім словом техніки, на прикладі якого продемонстровано основні аспекти впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.

    Згідно графіку, затвердженого департаментом освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, семінари-навчання щодо дотримання вимог харчового законодавства та впровадження НАССР в навчальних закладах, будуть проводитись щосереди в інших районах Київської області до середини березня 2020 року.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій