• In English
  • ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА 2019 РІК
    , опубліковано 23 Січня 2020 року о 16:16

    Відділом контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Київській області за 2019 рік було здійснено 53 заходи державного нагляду (контролю) дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, з них 13 планових та 40 позапланових. За результатами перевірок виявлені порушення у 62 % перевірених суб’єктів господарювання.

    З метою їх усунення суб’єктам господарювання Київської області надіслано 33 приписи та 25 рішень, якими зобов’язано привести тарифи на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня та відповідно повернути необґрунтовано нараховану плату споживачам у сумі 15,2 млн.грн шляхом здійснення їм перерахунків.

    За порушення державної дисципліни цін при формуванні, встановленні та застосуванні державних регульованих цін та одержання необґрунтованої виручки до суб’єктів господарювання застосовано адміністративно-господарські санкції (штраф) у розмірі 2, 26 млн.грн.

    Завдяки роботі відділу контролю за регульованими цінами Головного управління споживачам житлово-комунальних послуг у Київській області станом на 31.12.2019 суб’єктами господарювання фактично повернуто споживачам 1,3 млн.грн, а також попереджено обрахування споживачів на суму 8,33 млн.грн.

    Фактично за  2019 рік до державного бюджету сплачено штрафних санкцій на суму 884 тис.грн.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій