• In English
  • ВИМОГИ ДО РЕКЛАМИ ПОСЛУГ, ПОВ’ЯЗАНИХ З ПРОВЕДЕННЯМ ГАСТРОЛЬНИХ ЗАХОДІВ
    , опубліковано 21 Лютого 2020 року о 15:15

    Стаття 8 Закону України «Про рекламу» вказує на заборону щодо рекламування послуг, пов’язаних з концертною, гастрольною, гастрольно-концертною, конкурсною, фестивальною діяльністю, без інформації про використання чи невикористання фонограм виконавцями музичних творів. Ця інформація повинна займати на афішах, інших рекламних засобах щодо конкретної послуги не менше 5 відсотків загальної площі, обсягу всієї реклами.

    Крім того, у статті 15 Закону України «Про захист прав споживачів» зазначено, що споживач має право на інформацію про послуги, пов’язані з концертною, гастрольно-концертною, конкурсною, фестивальною діяльністю, яка повинна містити дані про використання чи невикористання виконавцями музичних творів фонограм власного вокального, інструментального, вокально-інструментального виконання музичного твору з музичним супроводом або без нього чи фонограм музичного супроводу до власного вокального, інструментального, вокально- інструментального виконання музичного твору.

    Відповідно до положень статті 26 Закону України «Про рекламу» та Положення про Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області, затвердженого наказом Держпродспоживслужби від 29.05.2019 № 469 державний контроль за дотриманням законодавства про рекламу у сфері захисту прав споживачів реклами на території Київської області здійснює Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області.

    Фахівцями Головного управління при здійсненні контролю на території Київської області встановлюються факти недотримання рекламодавцями вимог законодавства про рекламу.

    Якщо Ви помітили рекламу, яка не містить точну та достовірну інформацію, а також іншу рекламу з порушеннями законодавства про рекламу, Ви маєте право звернутися зі зверненням до Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області: вул. Балукова, 22, м. Вишневе, 08133; тел. (044) 406-01-65 або написати на електронну адресу koblzah@dpssko.gov.ua.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій