• In English
  • 2020 РІК – МІЖНАРОДНИЙ РІК ЗДОРОВ’Я РОСЛИН
    , опубліковано 05 Березня 2020 року о 14:14

    02-03 березня в міжнародному аеропорту “Київ” ім. Ігоря Сікорського (Жуляни) державними фітосанітарними інспекторами проведено презентацію в рамках Міжнародного року здоров’я рослин 2020 щодо ризиків переміщення рослин та пов’язаних з ними шкідливих організмів під час міжнародних подорожей та заохочення громадян до відповідального поводження з рослинами та рослинними продуктами імпортного походження.

    Подібні заходи проводяться в районах Київської області та м. Києві з метою підвищення поінформованості широкої громадськості.

    Утримуючись від перевезення рослин, насіння, фруктів, овочів та квітів під час міжнародних подорожей, ви допомагаєте нам захистити наші сільськогосподарські культури та мальовничу природу від небезпечних шкідників та хвороб рослин.

     

         Як ви можете допомогти

         Під час подорожі уникайте привезення додому рослин або інших рослинних продуктів… адже шкідники рослин або хвороби можуть ховатися на них.

    Нагадуємо, що відповідно до Закону України “Про карантин рослин” дозволяється імпорт без фітосанітарного сертифіката у поштових відправленнях, ручній поклажі та багажі пасажирів, членів екіпажів морських, річкових та повітряних суден, транспортних засобів свіжих або сушених фруктів та овочів (крім картоплі) у кількості, що не перевищує двох кілограмів кожного виду.

      

    Call Now Button
    Будь в курсі подій