• In English
  • ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗОБОВ’ЯЗАЛО ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО ПОВЕРНУТИ СПОЖИВАЧАМ ПОНАД 145 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ ЗА ПОСЛУГИ З ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ОПАЛЕННЯ МЕШКАНЦЯМ ЖК «АКВАРЕЛІ»
    , опубліковано 20 Березня 2020 року о 16:16

    Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області на підставі звернень громадян одного з будинків ЖК «Акварелі» у  лютому 2020 був проведений позаплановий захід державного нагляду з питань дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих тарифів Підприємства, що надає послуги з централізованого опалення мешканцям ЖК «Акварелі» в м. Вишневе Київської області.

     

    Перевіркою було виявлено численні порушення Підприємством вимог «Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 та норм Закону України «Про ціни і ціноутворення» та Закону України «Про житлово – комунальні послуги».

     

    За рахунок застосування економічно-необґрунтованих (завищених) тарифів в період з 01.12.17 по 30.11.2018 Підприємством було необґрунтовано нараховано споживачам будинку суму у розмірі 146 тис.грн. Головне управління зобов’язало підприємство повернути мешканцям багатоквартирного будинку ЖК «Акварелі» необґрунтовано нараховану плату у сумі 146 тис.грн. шляхом здійснення перерахунків.

     

    Нагадуємо, що протягом 2019 року Головним управлінням на підставі численних скарг мешканців м. Вишневе були проведені  позапланові заходи державного контролю з питань дотримання дисципліни цін Підприємства, що надає послуги з централізованого опалення мешканцям ЖК «Акварелі» в м. Вишневе Київської області.

     

    За результатами перевірок Головне управління зобов’язало Підприємство  повернути мешканцям багатоквартирних будинків ЖК «Акварелі» необґрунтовано нараховану плату за 2018-2019 роки у сумі 1 млн. 288 тис.грн. шляхом здійснення перерахунків за надані послуги.  Також за порушення державної дисципліни цін та отримання необґрунтованої виручки до підприємства були застосовані адміністративно – господарські санкції.

     

    Додатково інформуємо, що Підприємство звернулося до Київського окружного адміністративного суду з позовом про визнання противоправними та скасування рішень та приписів, винесених Головним управлінням. Наразі справа знаходиться на розгляді у суді.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій