• In English
  • ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗОБОВ’ЯЗАЛО ПІДПРИЄМСТВО ПОВЕРНУТИ СПОЖИВАЧАМ ПОСЛУГ З ВИВЕЗЕННЯ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ ПОНАД 700 ТИС.ГРН
    , опубліковано 10 Квітня 2020 року о 13:13

    Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області був проведений захід державного нагляду з питань дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін (тарифів) підприємства, що надає послуги з вивезення побутових відходів в Київській області.

     

    Перевіркою було виявлено, що тарифи на послуги з вивезення побутових відходів, які встановленні рішенням органу місцевого самоврядування є економічно необґрунтованими та завищеними в порушення вимог «Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів», затвердженого постановою КМУ від 26.07.2006 № 1010, «Правил надання послуг з вивезення побутових відходів», затверджених постановою КМУ від  10.12.2008 № 1070, Закону України «Про ціни і ціноутворення» та Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

     

    За результатами перевірки Головне управління зобов’язало Підприємство  повернути споживачам необґрунтовано нараховану плату за надані послуги у сумі понад 700 тис.грн. шляхом здійснення перерахунків. Також, за порушення державної дисципліни цін до підприємства було застосовано штраф у розмірі 300 тис.грн.

     

    Спеціалісти відділу контролю за регульованими цінами Головного управління продовжують роботу щодо запобігання порушень в сфері ціноутворення, забезпечення встановлення економічно-обґрунтованих тарифів на комунальні послуги та недопущення обрахунків споживачів Київської області.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій