• In English
  • ІНСТРУМЕНТ «DNIPRO-M» НЕСЕ ЗАГРОЗУ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я
    , опубліковано 14 Квітня 2020 року о 11:11

    Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області є територіальним органом Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, яке відповідно до покладених на нього завдань, серед іншого, забезпечує реалізацію державної політики у сфері державного ринкового нагляду.

     

    Метою здійснення ринкового нагляду є вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів з відповідним інформуванням про це громадськості щодо продукції, яка при її використанні за призначенням або за обґрунтовано передбачуваних умов і при належному встановленні та технічному обслуговуванні становить загрозу суспільним інтересам чи яка в інший спосіб не відповідає встановленим вимогам.

     

    Для підвищення ефективності діяльності органу ринкового нагляду, під час перевірок характеристик продукції спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області здійснюється відбір зразків нехарчової продукції для проведення їх експертизи (випробувань) у випробувальних лабораторіях, акредитованих на право проведення таких робіт Національним органом з акредитації.

     

    На початку 2020 року, під час такої перевірки у фірмовому магазині «DNIPROM», для проведення експертизи було відібрано зразки дрилі-шуруповерта ТМ «DNIPROM» мод. TD-60, арт. 80981-000, виробник: Китай, дата виготовлення на пакованні: 19.07.2019.

     

    За результатами експертизи, проведеної в Державному підприємстві «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ», вcтановлено невідповідність продукції вимогам Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні (ПКМУ від 10.03.2017 № 139) за вмістом біс (2-етилгексил) фталата (DEHP) та вмістом свинцю, зокрема:

     

    1. масова частка біс (2-етилгексил) фталата у захисній втулці мережевого кабелю складає 41400±100 мг/кг за вимогою ≤ 100 мг/кг;
    2. масова частка свинцю у захисній втулці мережевого кабелю складає 4910±9  мг/кг за вимогою ≤ 100 мг/кг.

     

    Фталати – це клас хімічних речовин, які широко застосовують як пластифікатори у виробництві полівінілхлоридів (ПВХ), проте, потрапляючи в організм людини, поширюються по всіх органах, завдаючи шкоди гормональній системі, печінці та легеням. Фталати імітують структуру статевого гормону естрогену. Потрапляючи в організм людини, вони здатні викликати серйозні порушення в ендокринній, статевої системах. Фталати в організмі чоловіка пригнічують вироблення тестостерону. Велика кількість таких речовин може привести до безпліддя.

     

    Надлишок концентрації свинцю у електричному інструменті, який використовує людина може сприяти розвитку таких симптомів, як  головні болі, біль в животі, що має характерну назву кишкова коліка, нейропатія, зниження статевого потягу, безплідність.

     

    Для обмеження надання цієї продукції на споживчому ринку, відповідному суб’єкту господарювання надано рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, яким заборонено надання цієї продукції на ринку до приведення її у відповідність із встановленими вимогами.

     

    Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області застерігає від придбання дрилі-шуруповерта ТМ «DNIPROM» мод. TD-60, арт. 80981-000.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій