• In English
  • ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА ТА ПОЛІЦІЯ КИЇВЩИНИ ПИЛЬНУЮТЬ ЗА ДОТРИМАННЯМ ВИМОГ КАРАНТИНУ
    , опубліковано 15 Квітня 2020 року о 16:16

    Відповідно до рішень уряду та на виконання протокольних рішень засідань Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області приймають активну участь у роботі спільних груп створених із представників Національної поліції та органів місцевого самоврядування з метою перевірки виконання суб’єктами господарювання та громадянами вимог карантину введеного  у зв’язку з поширенням на території України коронавірусної інфекції (COVID-19).

     

    З початку карантину фахівцями районних, Іванківського міжрайонного Білоцерківського міськрайоного управлінь та Ірпінського міського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області у складі спільних груп обстежено 2799 суб’єктів господарювання.

     

    В одному із спільних рейдів прийняла участь кореспондент щотижневої газети Згурівщини «Панорама» Ольга Еймзебрук. Своїми спостереженнями вона поділилася в газеті «Панорама» від 10 квітня 2020 року № 15 (6428)):

     

    Минулого тижня по всіх населених пунктах Згурівського району були проведені рейдові перевірки дотримання обмежувальних заходів суб’єктами господарювання у сфері роздрібної торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення та інше.

     

    3 квітня правоохоронці та фахівці Згурівського районного управління Держпродспоживслужби в Київській області перевіряли торгові точки різних форм власності в селах Нова Олександрівка, Жуківка, Мала Березанка, Мала Супоївка та Черевки. З’ясовано, що в закладах забезпечено належні умови для дотримання правил особистої гігієни персоналом та відвідувачами: проводиться прибирання та дезінфекція приміщень, використовуються засоби індивідуального захисту, а відвідувачам надається необхідна інформація. Щоправда у деяких об’єктах торгівлі не запровадили пропускну систему та не контролювали кількість відвідувачів. Відтак  представниками рейдової групи було наголошено та тому, що повинна бути розмітка, яка показує місцезнаходження кожного наступного покупця.

     

    Поки правоохоронці та працівники Держпродспоживслужби проводили превентивну роботу, я поспілкувалась з продавцями  та відвідувачами магазинів. Так в одному з магазинів села Жуківка продавчиня розповіла, що аншлагу біля торгових точок нема. «Продуктів та інших товарів в магазині не зменшилось, вистачає всього та всім. Самі ж жуківчани з настанням карантину не бігли масово до магазинів та не скупляли все що попадало під руку. Єдине що змінилось  це те, що раніше люди по декілька разів приходили до магазину, аби скупитися, побесідувати, зустрітися з товаришами, а  сьогодні до походу в лавку підходять відповідальніше. Так, склавши список найнеобхідніших продуктів, скуповуються раз або двічі на тиждень. А люди старшого віку та найвіддаленіших вулиць наймають з сусідами автівку та приїздять один раз в тиждень аби купити товари першої необхідності, чим вберігають себе від зайвого спілкування», – розповідає жінка.

     

    В Малій Березанці підприємець говорить, що нема ажіотажу на якісь товари.  На полицях магазину є все, що забажає покупець. Тут й черг, як таких немає. Скупчення людей може бути зранку, коли приїжджає машина з хлібом, й люди чекають своєї черги, а так відвідувачів небагато.

     

    Своє ноу-хау запровадили в магазинах Малої Супоївки. Тут, аби люди в магазині не стояли в черзі та не чхали на товар чи торкались його руками, за метр від порогу поставили стіл з табличкою «Місце для розрахунку». Фактично в магазині знаходиться один покупець, що убезпечує продавця та й відсутня масовість в самому приміщенні.

     

    Внаслідок рейдів можна зробити висновок, що селяни інформовані, попереджені, решта – залежить від кожного з нас».

     

    Вкотре звертаємось до всіх жителів області з проханням неухильно дотримуватися правил карантину та дбати про особисту гігієну. Бережімо себе та навколишніх!

     

     

    Call Now Button
    Будь в курсі подій