• In English
  • ДОТРИМУЙТЕСЬ ФІТОСАНІТАРНИХ ВИМОГ!
    , опубліковано 15 Квітня 2020 року о 17:17

    Протягом І кварталу 2020 року у пунктах пропуску на державному кордоні та на пунктах при відділах митного оформлення встановлені випадки порушення фітосанітарних вимог України, а саме: надходження немаркованого дерев’яного пакувального матеріалу (17 випадків з таких країн: Франції, Італії, Чехії, Туреччини, Швеції, Польщі, Казахстану, Росії та Німеччини); надходження імпортних об’єктів регулювання без фітосанітарних сертифікатів або у супроводі недійсних фітосанітарних сертифікатів (27 випадків з таких країн: Італії, Еквадору, Йорданії, Бразилії, США, Канади, Угорщини, Колумбії, Польщі, Іспанії, Німеччини, Франції, Вірменії, Китаю, Туреччини, Єгипту, Королівства Нідерланди, Єгипту), про що державними фітосанітарними інспекторами складено  нотифікаційні повідомлення до країн-експортерів про порушення фітосанітарних вимог МСФЗ № 12 та № 15 (всього 44 випадки).

     

    При проведенні фітосанітарного контролю імпортованих об’єктів регулювання, що надійшли до митниць призначення, виявлено регульовані шкідливі організми:

     

    Иллюстрация  •  у зелені зрізаній (салат), загальною кількістю 1,3352 тони, що надійшла з Італії виявлено ентомологічний регульований шкідливий організм – Західний квітковий трипс (Frankliniella occidentalis Perg.) 4 випадки.

     

     

     

     

    Заражені вантажі знищено під контролем державного фітосанітарного інспектора.

     

    • Иллюстрацияв помідорах свіжих, що надійшли з Туреччини у кількості 19,71 тонни, виявлено ентомологічний регульований шкідливий організм Південно-американську томатну міль (Tuta absoluta Meyr.) 1 випадок. Вантаж повернуто до країни-експортера.

     

    • у зелені зрізаній (рукола), що надійшла зі Словенії (походження –  Італія) у кількості 2,628 тонни, виявлено ентомологічний регульований шкідливий організм – Західний квітковий трипс (Frankliniella occidentalis Perg.) 1 випадок. Заражений вантаж повернено до країни-експортера.

     

    Складено та направлено до країн-експортерів 7 нотифікаційних повідомлень про виявлення в рослинах, рослинних продуктах шкідливих організмів та порушення фітосанітарних вимог України.

     

    Звертаємо вашу увагу, що, дотримуючись фітосанітарних вимог, вантажовласники, перевізники та імпортери убезпечують себе від невиправданих затримань і простоїв вантажів, додаткових витрат на проведення фітосанітарних процедур. З детальними вимогами ви можете ознайомитись за посиланням: Фітосанітарні вимоги країн

    Call Now Button
    Будь в курсі подій