• In English
  • РЕЗУЛЬТАТИ РОБОТИ ВІДДІЛУ КОНТРОЛЮ ЗА РЕГУЛЬОВНИМИ ЦІНАМИ ЗА 1 КВАРТАЛ 2020 РОКУ
    , опубліковано 15 Квітня 2020 року о 10:10

    Відділом контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Київській області (далі – Відділ) у 1 кварталі 2020 року було здійснено 15 заходів державного контролю за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, з них 3 планових та 12 позапланових.

     

    У 93,3 % перевірених суб’єктів господарювання виявлені порушення державної дисципліни цін. З метою усунення порушень у сфері житлово-комунальних послуг суб’єктам господарювання Київської області надіслано 7 приписів та 10 рішень, якими зобов’язано привести тарифи на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня та відповідно повернути необґрунтовано нараховану плату споживачам у сумі 2,13 млн.грн шляхом здійснення перерахунків. За результатами проведення планового заходу державного контролю на фармацевтичному ринку суб’єкту господарювання Київської області за порушення порядку формування, встановлення та застосування регульованих цін на лікарські засоби надіслано рішення з вимогою сплатити штраф у розмірі 393,2 тис. грн., на керівника суб’єкта господарювання складено протокол про адміністративне правопорушення.

     

    За порушення державної дисципліни цін при формуванні, встановленні та застосуванні державних регульованих цін та одержання необґрунтованої виручки у сфері житлово-комунальних послуг до суб’єктів господарювання застосовано адміністративно-господарські санкції у розмірі 365,4 тис.грн., на керівників суб’єктів господарювання складено 7 протоколів про адміністративні правопорушення.

     

    За 3 місяці 2020 року відділом розглянуто 51 звернення громадян. З метою сприяння та контролю усунення порушення суб’єктами господарювання у сфері ціноутворення, Головним управлінням було надіслано 7 листів з інформацією про результати перевірок до органів місцевого самоврядування.

     

    Завдяки роботі відділу контролю за регульованими цінами Головного управління у 1 кварталі 2020 року споживачам житлово-комунальних послуг у Київській області фактично повернуто 1,64 млн.грн, а також попереджено обрахування споживачів на суму 714,4 тис.грн.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій