• In English
  • ПІДПРИЄМСТВО ЗОБОВ’ЯЗАНЕ СПЛАТИТИ ШТРАФ ПОНАД 390 ТИС. ГРН. ЗА ПОРУШЕННЯ ВИМОГ ДЕРЖАВНОЇ ДИСЦИПЛІНИ ЦІН НА ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ, ЯКІ БУЛИ ПРИДБАНІ ЗА РАХУНОК КОШТІВ ДЕРЖАВНОГО ТА МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ
    , опубліковано 15 Квітня 2020 року о 10:10

    У січні 2020 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області провели планову перевірку з питань дотримання вимог державної дисципліни цін суб’єкта господарювання, що здійснює оптову та роздрібну реалізацію лікарських засобів.

     

    У ході перевірки формування закупівельних цін на лікарські засоби, які були придбані повністю або частково за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, було виявлено, що реалізація лікарських засобів здійснена з застосуванням завищених постачальницько–збутових надбавок від 10,27 % до 72,07 %, які перевищують встановлений законодавством граничний рівень 10 %.

     

    За результатами проведеного планового заходу державного нагляду (контролю) за порушення порядку формування, встановлення та застосування регульованих цін на лікарські засоби, Головне управління застосувало до суб’єкта господарювання штраф у розмірі 390 тис.грн.

     

    Додатково повідомляємо, що Головне управління продовжує роботу зі здійснення моніторингу застосування державних регульованих цін на лікарські засоби в рамках Урядової програми «Доступні ліки». За результатами проведеного аналізу у першому кварталі 2020  встановлено факти завищення граничного рівня роздрібної надбавки та фіксованого розміру роздрібної ціни на лікарські засоби. Суб’єктам господарювання, у яких за результатами моніторингу були виявлені порушення, направлені листи з метою уникнення в подальшому завищення державних регульованих цін на лікарські засоби.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій