• In English
  • ПРОВЕДЕНО ОНЛАЙН-СЕМІНАР З НАПРАЦЮВАННЯ АЛГОРИТМУ ВЗАЄМОДІЇ ПАСІЧНИКІВ З АГРАРІЯМИ ТА ОРГАНАМИ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ
    , опубліковано 22 Травня 2020 року о 13:13

    На виконання доручення Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 21 травня 2020 року проведено онлайн семінар на платформі «ZOOM» щодо роз’яснення алгоритмів взаємодії пасічників з аграріями та органами місцевої влади. Метою даного заходу є запобігання випадкам потрави бджіл в період мaсових обробок полів засобами захисту рослин нa території Київщини.

    У семінарі взяли участь заступник директора департаменту аграрної політики – начальник управління тваринництва та племінної справи Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Андрій Кравченко,в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Київської облдержадміністрації Костянтин Довгаль, керівництво Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, представники райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад, керівники громадських спілок пасічників Київщини, аграрії та власники пасік (всього було під’єднано 55 робочих місць).

    В ході семінару обговорено проблематику виникнення випадків масового отруєння бджіл, найпоширеніші причини, масштаби наслідків та можливі шляхи попередження та уникнення цього явища в майбутньому.

    Представники Головного управління Держпродспоживслужби в Київській  області (далі – Головне управління) нагадали слухачам семінару вимоги законодавства стосовно реєстрації пасік в органах місцевого самоврядування, отримання ветеринарно-санітарного паспорта, а також про реєстрацію бджолярів як операторів ринку харчових продуктів.

    Окремо учасників заходу було проінформовано про випадки потрави бджіл в 2020 році та про вжиті з боку Головного управління заходи реагування.

    Представники спілок пасічників загострили питання щодо необхідності посилення державної підтримки бджільництва як галузі, а також налагодження комунікативних зв’язків пасічників з аграріями.

    На завершення заходу було досягнуто домовленостей щодо формування та подання до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно напрацьованих і узагальнених  пропозицій стосовно налагодження взаємодії між пасічниками, аграріями та представниками органів місцевої влади.

     

    Call Now Button
    Будь в курсі подій