• In English
  • НА КИЇВЩИНІ ЗАРЕЄСТРОВАНО СПАЛАХ АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ
    , опубліковано 23 Липня 2020 року о 18:18

    Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області інформує, що відповідно до Звіту про результати дослідження патологічного / біологічного матеріалу / об’єктів навколишнього середовища Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) від 22.07.2020 від 2 трупів свиней, що належали ТОВ Агрофірма «Глушки» (вул. Центральна, 39, с. Глушки, Білоцерківський район, Київська область) при молекулярно-генетичних дослідженнях виділено ДНК вірусу африканської чуми свиней.

    Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Білоцерківській райдержадміністрації від 23.07.2020 встановлено карантин та визначено:

    − територію свиноферми ТОВ Агрофірма «Глушки» (вул. Центральна, 39, с. Глушки, Білоцерківського району, Київської області) епізоотичним вогнищем щодо африканської чуми свиней;

    − населені пункти с. Глушки та с. Храпачі (Білоцерківського району Київської області) з прилеглими територіями зоною захисту;

    − смт Терезине, с. Вільна Тарасівка, с. Олійникова Слобода та с. Скребиші з прилеглими територіями зоною нагляду.

    Також, рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Васильківській райдержадміністрації від 23.07.2020 визначено населені пункти с. Пологи, смт Дослідницьке, смт Гребінки, с. Саливінки, с. Лосятин, с. Соколівка, с. Петрівка з прилеглими територіями зоною нагляду.

    Наразі Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження захворювання відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

    Рекомендуємо суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій