Перейти до основної сторінки
Після послаблення карантину відновили свою роботу заклади громадського харчування, які населення масово розпочали відвідувати.
Але не завжди це може залишити приємні спогади.
Так, в Київській області вперше в 2020 році з’явився випадок захворювання на сальмонельоз серед мешканців, які пов’язують своє захворювання з відвідування суші-закладу.
Симптоми інфекційної хвороби з’явилися після вживання суші (асорті), придбаними за послугою «на виніс».
Наразі триває санітарно-епідеміологічне розслідування з метою з’ясування обставин та локалізації меж осередку захворювання.
Разом з тим, Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області застерігає та вкотре наголошує про заходи із запобігання виникнення гострих кишкових інфекцій.
Причиною виникнення гострих кишкових інфекцій є елементарне недотримання правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових страв, вживання неякісних харчових продуктів, які містять в собі збудник захворювання, тощо.
Хвороба може проявлятися не одразу. Прихований період при різних кишкових захворюваннях частіше продовжується від 2 до 7 днів. Потім проявляються характерні ознаки захворювання: слабкість, головний біль, блювання, болі в животі, пронос, підвищення температури.
При появі клінічних ознак хвороби слід негайно звернутися до лікаря, це дасть можливість поставити правильний діагноз та отримати своєчасне лікування.
Щоб запобігти виникненню гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь слід неухильно дотримуватися простих правил як особисто кожному в буденному житті так і під час роботи в закладах громадського харчування:
Саме дотримання простих правил може уберегти від інфекційного захворювання.
Бажаємо міцного здоров’я!
Попередня
Наступна