• In English
  • САМОКАТ «NEON VECTOR» ВИЯВИВСЯ НЕБЕЗПЕЧНИМ ДЛЯ ДІТЕЙ
    , опубліковано 27 Липня 2020 року о 16:16

    Десятки років самокати залишаються однією з найпопулярніших іграшок у дітей, які надають можливість весело прогулятися з вітерцем. Легкість у користуванні, величезна користь для фізичного розвитку та різноманіття вибору  не залишають байдужим ні малечу, ні батьків.

    З метою обмеження надання на ринку України продукції, у тому числі дитячих іграшок, які при їх використанні за призначенням становлять певну небезпеку, Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області, в межах наданих повноважень, здійснює державний ринковий нагляд у виробників, імпортерів та розповсюджувачів цієї продукції. Для перевірки безпекових показників іграшок, під час заходів державного ринкового нагляду здійснюється відбір зразків продукції, яка вважається небезпечною, становить ризик та/або не відповідає встановленим вимогам.

    Так, за результатами експертизи (випробування) самоката «Neon Vector», артикул – N 100907, виробник – Китай, дата виробництва – 02.2018,
    штриховий код – 0816661022219, вcтановлено невідповідність продукції встановленим вимогам за фізико-механічними показниками, зокрема:

    – доступні отвори в рухомих деталях рульової колонки, в яких можливо травмувати палець, вміщується стрижень діаметром 5 мм;

    – діаметр переднього колеса становить 100±1 мм, за вимогами 120 мм або більше.

    Наявність в самокаті зазначених порушень значно підвищують ризики отримання дитиною фізичних ушкоджень, не виключаючи тяжких.

    Враховуючи результати проведених випробувань, Головним  управлінням Держпродспоживслужби в Київській області прийнято відповідне рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, які передбачають тимчасову заборону надання цієї продукції на ринку до приведення її у відповідність із встановленими вимогами.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій