• In English
  • ЗВЕРТАЄМО ВАШУ УВАГУ!!!
    , опубліковано 27 Липня 2020 року о 10:10

    Протягом IІ кварталу 2020 року у пунктах пропуску на державному кордоні та на пунктах при відділах митного оформлення встановлені випадки порушення фітосанітарних вимог України, а саме: надходження немаркованого дерев’яного пакувального матеріалу (23 випадки з Франції, Італії, Чехії, Польщі, Казахстану, Словенія, Королівство Нідерланди та Німеччини); надходження імпортних об’єктів регулювання без фітосанітарних сертифікатів або у супроводі недійсних фітосанітарних сертифікатів (22 випадки з Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії,  Іспанії, Бразилії, США, Польщі, Німеччини, Франції, Білорусі, Туреччини, Королівства Нідерланди, Ізраїлю, Таїланду), про що державними фітосанітарними інспекторами складено  нотифікаційні повідомлення до країн-експортерів про порушення фітосанітарних вимог МСФЗ № 12 та № 15 (всього 45 випадків).

    ИллюстрацияПри проведенні фітосанітарного контролю імпортованих об’єктів регулювання, що надійшли до митниць призначення, виявлено регульовані шкідливі організми:

    • у зелені свіжій (тархун), що надійшла з Ізраїлю у кількості 0,01 тонни, виявлено ентомологічний регульований шкідливий організм Південний американський мінер (Liriomyza huidobrensis). Заражений вантаж знищено під контролем державного фітосанітарного інспектора.

     

     

     

    Иллюстрация• в помідорах свіжих, що надійшли з Туреччини у кількості 19,09 тонни, виявлено ентомологічний регульований шкідливий організм  Південно-американську томатну міль (Tuta absoluta Meyr.). Вантаж повернуто до країни-експортера.

     

     

    • у зрізаних квітах, що надійшли з Королівства Нідерланди у кількості 132109 штук, виявлено ентомологічний регульований шкідливий організм – Західний квітковий трипс (Frankliniella occidentalis Perg.). Заражений вантаж повернуто до країни-експортера.
    • в помідорах свіжих, що надійшли з Франції (походження – Іспанія) у кількості 0,06 тонни, виявлено ентомологічний регульований шкідливий організм  Південно-американську томатну міль (Tuta absoluta Meyr.). Заражений вантаж знищено під контролем державного фітосанітарного інспектора.

     

    Складено та направлено до країн-експортерів 4 нотифікаційні повідомлення про виявлення в рослинах, рослинних продуктах шкідливих організмів та порушення фітосанітарних вимог України.

    Проконтрольовано проведення фітосанітарних заходів до вантажу спеції (коріандр горошок), що надійшли з Узбекистану, у кількості 0,05 тонни, у якому виявлено регульований шкідливий організм – Сорго алепське, гумай (Sorghum halepense (L.) Pers.). Заражений вантаж знищено під контролем державного фітосанітарного інспектора.

    Також управлінням фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області було отримано 4 нотифікаційні повідомлення про невідповідність фітосанітарним заходам країн, до яких експортувалася продукція, а саме:

    • виявлення невідповідності дерев’яного пакувального матеріалу спеціальним вимогам з Республіки Словаччина;
    • нечітке маркування супровідного дерев’яного пакувального матеріалу до вантажу, що експортувався до Республіки Білорусь;
    • виявлення шкідливого організму Acanthocinus aedilis у пиломатеріалах, що експортувались до Туреччини;
    • відсутній фітосанітарний сертифікат на частини рослин призначені для вирощування – молочай і квасениця у МПВ яке було відправлено до Угорщини.

    Звертаємо вашу увагу, що, до­три­му­ю­чись фітосанітарних ви­мог, ван­та­жо­влас­ни­ки, пе­ревізни­ки та імпортери убез­пе­чу­ють се­бе від не­ви­прав­да­них за­три­мань і про­стоїв ван­тажів, до­дат­ко­вих ви­т­рат на про­ве­ден­ня фіто­санітар­них процедур. З детальними вимогами країн-імпортерів ви можете ознайомитись за посиланням http://consumer.gov.ua/ContentPages/Fitosanitarni_Vimogi_Krain/89/, а також за новим посиланням https://dpss.gov.ua/fitosanitariya-kontrol-u-sferi-nasinnictva-ta-rozsadnictva/fitosanitarni-vimogi-krayin.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій