• In English
  • 2020 РІК – МІЖНАРОДНИЙ РІК ЗДОРОВ’Я РОСЛИН
    , опубліковано 17 Серпня 2020 року о 10:10

    Організацією Об’єднаних Націй 2020 рік оголошено Міжнародним роком здоров’я рослин. Рослини, як люди і тварини, теж можуть хворіти. Вони можуть страждати від захворювань, спричинених вірусами, бактеріями, грибками, на них нападають шкідники, великі і малі, такі як комахи, кліщі, а також нематоди. Останнім часом ми спостерігаємо збільшення кількості нових шкідників та хвороб, які з’являються на територіях, які раніше були вільними від них.

    ИллюстрацияСпеціалістами головного управління Держпродспоживслужби в Київській області протягом січня – серпня 2020 року проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення. В рамках Міжнародного року здоров’я рослин 2020 державними фітосанітарними інспекторами проведено презентації щодо ризиків переміщення рослин та пов’язаних з ними шкідливих організмів під час

     

    Иллюстрацияміжнародних подорожей та заохочення громадян до відповідального поводження з рослинами та рослинними продуктами імпортного походження в міжнародному аеропорту “Київ” ім. Ігоря Сікорського (Жуляни в міжнародному аеропорту “Гостомель”; в міжнародному аеропорту “Бориспіль”. До роз’яснювальної роботи залучались представники туристичних агенств, районних адміністрацій, підприємств. Наглядні матеріали розміщено на всіх митних постах Києва та Київської області, на офіційних  веб-сайтах  районних адміністрацій.

    Утримуючись від перевезення рослин, насіння, фруктів, овочів та квітів під час міжнародних подорожей, ви допомагаєте нам захистити наші сільськогосподарські культури, мальовничу природу від небезпечних шкідників,  хвороб рослин.

              

     

    Як ви можете допомогти

    Під час подорожі уникайте привезення додому рослин або інших рослинних продуктів… адже шкідники рослин або хвороби можуть ховатися на них

    ИллюстрацияВідповідно до Закону України “Про карантин рослин” дозволяється імпорт без фітосанітарного сертифіката у поштових відправленнях, ручній поклажі та багажі пасажирів, членів екіпажів морських, річкових та повітряних суден, транспортних засобів свіжих або сушених фруктів та овочів (крім картоплі) у кількості, що не перевищує двох кілограмів кожного виду.

     

    Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області
    Головний державний фітосанітарний інспектор
    м. Києва та Київської області
    Ірина КОЖУКАЛО
    Call Now Button
    Будь в курсі подій